recept

Téli saláta ebédre

Egyik nap el kellett utaznom munkaügyben, és olyan későn értem haza, hogy már nem volt kedvem főtt ételt készíteni. Ilyenkor mentőövem a hűtőszekrény és a konyha tartalma, így született meg ez a munkaebéd is.

  • néhány levél lollo saláta
  • bő maréknyi bébispenót
  • 1 nagyobb cékla reszelve
  • 2 kisebb sárgarépa, reszelve
  • 1/2 doboz (kb. 60 g) tonhalkonzerv (saját levében)
  • 1 főtt tojás
  • 1 tk. extra szűz olívaolaj
  • frissen facsart citromlé

Az ételes dobozkám aljára a lollo saláta került, erre halmoztam a bébispenótot, majd a többi hozzávalót. Enyhén sóztam, majd az olívaolajból és a frissen facsart citromléből álló öntettel meglocsoltam.

1 adag lesz belóle