recept

Kefires burgonyafőzelék pulykafasírttal

Klasszikus, melengető, “nagymamás” étel, kicsit új köntösben.

  • Kb. 500 g burgonya
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • só, kevés frissen őrölt bors
  • majoránna
  • 1 pohár (2-2,5 dl.) kaukázusi kefir
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 500 g darált pulykahús
  • 2 egész tojás
  • 30-40 g zabkorpa
  • kakukkfű
  • 1 csapott tk. pirospaprika

A burgonyát meghámoztam, felkockáztam, majd sóval, borssal ízesített vízben tettem fel főni. Majoránnával fűszereztem. Amikor teljesen megpuhult, hozzáadtam a kefirt (hőkiegyenlítés!), végül a kevés hideg vízben elkevert keményítőt. Még egyszer összeforraltam, és ezzel el is készült.

A fasírt hozzávalóit összekevertem és az itt leírt módon sütöttem meg.

3 adag főzelék és 24 db fasírt lett belőle