recept

Tésztaszósz főzés nélkül – a 10 perces ebéd

Egy nap, amikor hazaértem, nagyon éhes voltam, hirtelen szerettem volna valami finomat enni. A konyhám tartalmához igazítva készült el ez az étel, amihez a tésztaszószt még főzni sem kell! Így bőven elkészülhetünk vele, mire a tészta megfő.

  • 50 g fussilli tészta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3/4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 db bio szárított paradicsom (nem az olajos, hanem a natúr verzió)
  • 1 tk. pirított, aprított mandula
  • csipetnyi só és kevés frissen őrölt bors

A tésztát lobogó, sós vízben megfőztem. Eközben a szósz hozzávalóit aprítógépben alaposan eldolgoztam, hozzáadtam 3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből, majd a tésztát leszűrve elkevertem a szósszal.

1 adag lesz belőle