recept

Saláta curry-s öntettel

Nemrég volt ez az egyszerű saláta a gyors ebédem, egy kiadós húsleves után, amit csak melegíteni kellett :) , de természetesen vacsorára is kiváló, az öntet pedig amilyen kevés összetevőből áll, olyan finom.

A salátához:

  • 5 kisebb kelkáposztalevél (világosabb színű, “belső” levelek :) )
  • 1 kisebb cékla
  • 1 narancs
  • néhány főtt csirkemell szelet

Az öntethez:

  • 1 ek. zsírszegény tejföl
  • 1 kk. currypor
  • 1 tk. bio kukoricacsíra olaj (hidegen sajtolt)

A kelkáposzta vastag erét kivágtam a levelekből, majd a leveleket vékony szeletekre vágtam. A céklát is szeleteltem. A narancsot gerezdekre bontottam. A csirkemellel együtt a hozzávalókat elrendeztem a tányéron.

Az öntet hozzávalóit alaposan elkevertem, és a salátához adtam.

Frissen tálaltam.

1 adag lesz belőle