recept

Kakaós – túrós keksz

Már a medvehagymás túrós tallér receptjénél is utaltam rá, hogy az alaprecept édes kekszek készítéséhez is kiváló, erre hoztam ma az egyik legegyszerűbb ötletet.

  • 250 g túró
  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g cukormentes holland kakaópor
  • 125 g kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 1 ek. DW folyékony édesítőszer
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • csiptenyi só

A hozzávalókat alaposan összegyúrtam. Kicsit állni hagytam, majd dió méretű golyókat tettem a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy pohár alját bevizeztem, ezzel lapogattam el őket.

15 percig sütöttem előmelegített sütőben, majd megfordítottam a kekszeket, és további 15 perc múlva lettek finom ropogósak.

20 keksz lett belőle