recept

Grillezett lazac brokkolipürével és friss salátával

Könnyű ebédre vágytunk, így született ez a recept. Vacsorára is bátran fogyasztható!

  • extra szűz olívaolaj
  • 2×200 g lazacfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 400 g brokkoli
  • 2 kisebb uborka
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 retek
  • balzsamecet

Grillserpenyőben kevés olívaolajat hevítettem, majd belehelyeztem a lazacot először bőrös felével lefelé. Kb. 3 percig sütöttem, figyeltem, hogy a feléig megváltozzon a színe. Eközben a tetejét sóztam, borsoztam. Amikor kb. félig átsült, megfordítottam, a fűszerezett oldalát sütöttem, a bőrös felét csak ekkor sóztam-borsoztam. Amikor a teljes szelet szép rózsaszínű lett, levettem a tűzhelyről.

Eközben 400 g brokkolit annyi sós-borsos vízben tettem fel főni, ami éppen ellepi. Lefedve pároltam, majd botmixerrel pürésítettem.

Az uborkát, sárgarépát, retket vékonyra gyalultam, kevés balzsamecettel meglocsoltam, ezt adtam a hal és a püré mellé.

2 adag lesz belőle