Magvas kenyér (és az első lecsó ebben az évben :) )

A Klasszikus szódás kenyér mellett, amit leggyakrabban sütök, szerettem volna más irányban is kísérletezni, és ez a kenyér “sült ki” a próbálkozásokból. :)

  • 250 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 150 g zabpehely
  • 1 tk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 ek. szezámmag
  • 2 ek. lenmag
  • 2 k. darált dió
  • 200 ml rizstej (vagy egyéb növényi tej)
  • 200 ml víz
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj

A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, őzgerinc formába simítottam, és előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütöttem. Nagyon gazdag, kiadós kenyér, pirítva is finom.

A képen az idei év első lecsójával tálaltam :) (1 ek. extra szűz olívaolaj, 1 nagyobb újhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, só, frissen őrölt bors.)

A kenyérből kb. 18 szelet lesz

 

6Pingbacks & Trackbacks on Magvas kenyér (és az első lecsó ebben az évben :) )

  1. […] klasszikus szódás kenyér, a maglisztes kenyér és a magvas kenyér mellett ez a recept is hozzá fog tartozni a mindennapi életünkhöz, köszönet érte […]

  2. […] 60 g zsemlemorzsa, magvas kenyérből […]

  3. […] az idő, szívesen sütök házi kenyeret: szerepelt már a blogon a klasszikus szódás, a magvas és a paleo verzió is. Most jutottam el oda, hogy egy kis kilengést teszek a gluténmentes […]

  4. […] g tk. zsemlemorzsa (ebből a házi […]

Szólj hozzá Mégse

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár