recept

Langyos lencsesaláta

Nem vágytam semmiféle bonyolult ételre, és a rendelkezésre álló hozzávalókból ez a finom  saláta született.

  • 100 g lencse, egy éjszakára vízbe áztatva
  • babérlevél
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 ek. mustár
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • néhány fekete olívabogyó

A lencsét sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőztem.

Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, megpároltam rajta a vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadtam a megfőtt lencsét.

Mustárral, frissen őrölt borssal ízesítettem. A citromlevet csak akkor kevertem bele, amikor már levettem a tűzhelyről.

Tálaláskor néhány olívabogyót dobtam hozzá.

2 adag lesz belőle