Már régóta szemeztem ezzel a számomra eddig csak éttermekből ismert alapanyaggal, de most sikerült beszereznem az internetről, és az első próba kiválóan sikerült. :) Remekül hozta ez a gyors édesség az általam nagyon kedvelt rumos-csokis ízt.
- 100 g tápiókagyöngy
- 300 ml víz
- 3 ek. rumaroma (vagy rum)
- 1 bő ek. cukormentes holland kakaópor
- 600 ml szójatej (vagy egyéb növényi tej / zsírszegény tej)
- 75 g finomítatlan nádcukor (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
A tápiókagyöngyöt kb. 15 percre rumaromával ízesített vízben áztattam. Amikor megpuhult, a kakaóporral és a szójatejjel tettem fel főni. Addig főztem folyamatos kevergetés mellett, amíg puding állagú lett, a gyöngyök pedig megnőttek / átlátszóvá dagadtak. Ekkor a tűzről lehúzva édesítettem, majd hagytam kihűlni, és fogyasztásig hűtőszekrényben tálaltam.
5 adag lesz belőle