recept

Rumos – csokis tápióka puding

Már régóta szemeztem ezzel a számomra eddig csak éttermekből ismert alapanyaggal, de most sikerült beszereznem az internetről, és az első próba kiválóan sikerült. :) Remekül hozta ez a gyors édesség az általam nagyon kedvelt rumos-csokis ízt.

  • 100 g tápiókagyöngy
  • 300 ml víz
  • 3 ek. rumaroma (vagy rum)
  • 1 bő ek. cukormentes holland kakaópor
  • 600 ml szójatej (vagy egyéb növényi tej / zsírszegény tej)
  • 75 g finomítatlan nádcukor (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)

A tápiókagyöngyöt kb. 15 percre rumaromával ízesített vízben áztattam. Amikor megpuhult, a kakaóporral és a szójatejjel tettem fel főni. Addig főztem folyamatos kevergetés mellett, amíg puding állagú lett, a gyöngyök pedig megnőttek / átlátszóvá dagadtak. Ekkor a tűzről lehúzva édesítettem, majd hagytam kihűlni, és fogyasztásig hűtőszekrényben tálaltam.

5 adag lesz belőle