recept Vendégposzt

Vendégposzt: Nürnbergi puszi / Elisa csókja (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Kedves barátnőm, Eszter vendégposztja következik, aki jó szívvel ajánlja ezt “mentes” a sütit a karácsonyi aprósütemények forgatagába :).

Ez a recept került átalakításra.

 

  • 100 g cukrozott citromhéj
  • 100 g cukrozott narancshéj
  • 180 g hámozatlan mandula
  • 180 g hámozott mogyoró
  • 4 ek. (nem zsírtalanított) lenmagliszt + 8-10 ek. víz
  • 180 g porcukor (vagy ennek a mennyiségnek megfelelő egyéb édesítőszer)
  • csipetnyi só
  • 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 kezeletlen héjú biocitrom reszelt héja

A citromhéjat és a narancshéjat apróra vágtam. A mandulát és a mogyorót ledaráltam. A tojáshelyettesítő lenmaglisztet elkevertem a vízzel, kicsit állni hagytam, majd kikevertem a cukorral és egy csipetnyi sóval. Hozzáadtam az összes fűszert, majd a mandulát és a mogyorót, végül pedig az aprított citrushéjakat.

Mivel a tészta tojás nélkül sűrűbb lett, kézzel kis golyókat formáltam, majd bonbon kapszliba helyeztem őket. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sültek.

Néhány percig a tepsiben, majd rácson hagytam hűlni őket.

35-40 darab lesz belőle