Kedves olvasók, a következő napok a blogon még karácsonyi hangulatban fognak telni, hiszen szeretném megmutatni nektek azt, nálunk mely fogások kerültek a karácsonyi asztalra.

Reményeim szerint ezek az ételek jó ötlettel szolgálhatnak nektek akár egyéb ünnepnapokra, akár egy hétköznapi gyors ebédhez – hiszen most sem hazudtoltam meg magam, és praktikusan, rövid idő alatt elkészíthető fogásokkal leptem meg a családot (illetve ők engem, de erről majd később :) ).

A “sorozat” első eleme ez a “rántotta” lesz. A családunk a ráérős ünnepnapokon nagy – nagy közös reggelikkel indítja a napot, ahol minden előkerül, mi szem – szájnak ingere. Mivel a serpenyőben már ott illatozott a ham & eggs, gondoltam, elkészítem magamnak egy klasszikus tojásétel tojásmentes alternatíváját, amellyel már több internetes oldalon és szakácskönyvben is találkoztam.

Ha ti is kerülitek a tojásfogyasztást, érdemes kipróbálni, ha nem is a hasonló íz, de a “feeling” miatt :).

  • 1/2 cs. füstölt tofu (kb. 130 g)
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 újhagyma (vékonyra szeletelve, kevés zöldjével együtt)
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 3 – 4 db aszalt paradicsom (NEM olajban eltett; vékonyra szeletelve)
  • 1 kk. őrölt kurkuma

A tofut villával megfelelő állagúra törtem (kb. nagyobb szemcsés, darabos túró méretűre). Sóztam, borsoztam.

Az újhagymát extra szűz olívaolajon puhára pároltam, majd hozzáadtam az aszalt paradicsomot. 3 – 4 percig együtt pirítottam őket.

Végül elkevertem a tofuval, alaposan összeforgattam, majd kurkumával fűszerezve adtam meg szép, tojásszerű sárga színét.

Teljes kiőrlésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztva 1 igen kiadós adag lesz belőle, ami nekem kitartott a karácsonyi vacsoráig :)