Korábban szerepelt a blogon egyik nagy kedvencem, a paradicsomos káposzta, most azonban teljes mértékben sűrítés nélkül sikerült, illetve kevés természetes édesítéssel elérni a megfelelő ízt és állagot. Pazar ebédünk volt. :)

A paradicsomos káposztához:

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/2 kisebb fej káposzta, vékonyra szeletelve
  • tengeri só és frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
  • 400 ml víz (plusz ha még szükséges)
  • juharszirup ízlés szerint

A pácolt tofuhoz:

  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • kevés tengeri só és frissen őrölt bors
  • 300 g tofu, szeletelve

Az olívaolajon lassú tűzön puhára pároltam a lila hagymát. Hozzáadtam a káposztát, sóztam, borsoztam, köménymaggal fűszereztem; együtt pároltam – pirítottam a hagymával. Felöntöttem a sűrű paradicsomlével és a vízzel, majd lassú tűzön addig főztem az ételt, amíg a káposzta még kissé ropogós maradt. Juharsziruppal igazítottam az ízeken.

A lazachoz is használt páclé hozzávalóit elkevertem, tofuszeleteket pácoltam vele néhány órán át, majd forró serpenyőben megpirítottam a szeleteket.

3 – 4 adag könnyű ebéd lesz belőle