India, India… – 1. felvonás

Fantasztikus volt az első lakáséttermi élményem , ahol Andival  India világába kalauzoltuk el vendégeinket.

Előételként ezeket a tandoori tofu falatokat szolgáltuk fel, amit nem bonyolult elkészíteni, viszont annál intenzívebb az ízük. (Ezt a receptet dolgoztuk fel)

Érdemes kipróbálni! :)

A fotót egyik vendégünknek, Mónikának köszönöm.

  • 2 – 3 ek. tandoori paszta (keleti boltokban beszerezhető)
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 300 g (egy doboz) tofu, felkockázva

A tálaláshoz:

  • lime
  • tépősaláta
  • bébispenót

A páchoz egy nappal korábban összekeverjük a tandoori pasztát és az olívaolajat. A tofu kockákat bepácoljuk, időnként átkeverjük, hogy minden oldalukat alaposan átjárhassák az ízek.

180 C-ra előmelegített sütőben kb. 10 – 12 percig grillezzük – folyamatosan figyeljünk rá oda, mivel a pác könnyen megéghet.

Ha nem kapunk tandoori pasztát, tandoori fűszerkeverékkel is dolgozhatunk, ami keleti boltokban, nagyobb üzletek nemzetközi polcán elérhető.

4 adag előétel lesz belőle

 

1Pingbacks & Trackbacks on India, India… – 1. felvonás

  1. […] Minőségi Evők Klubja – Lakásétterem-ben tartott indiai ebéd utolsó felvonása, a tandoori tofu falatok és az édesburgonya – csicseriborsó – spenót curry intenzív ízvilága után nem is […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár