Ha gyorsan szeretnénk finom levest, ne a zacskós verziót dobjuk össze, nézzünk körül a kamrapolcon, ott megtaláljuk a megoldást a gyors leves kérdésre. :)
A fűszerezésen változtassatok kedvetek szerint.
- 2 nagyobb sárgarépa, felkarikázva
- 1 burgonya, kisebb kockákra vágva
- 1/2 vöröshagyma, szeletelve
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 csapott tk. őrölt gyömbér
- 1 csapott tk. kakukkfű
- 2 csapott tk. szárított medvehagyma
- 100 ml zabtejszín
- kevés agavé szirup, ha szükséges
A zöldségeket annyi vízben tettem fel főni, amennyi bőven ellepi őket. A levest sóztam, borsoztam, fűszereztem, majd addig főztem, amíg minden zöldség megpuhult.
Turmixoltam, majd zabtejszínnel behabartam, végül kevés agavé sziruppal állítottam be az ízek egyensúlyát (ez utóbbi lépést el is hagyhatjuk).
4 adag lesz belőle