Nagyon egyszerű és könnyű vegán ebéd, ami pillanatok alatt ott gőzölög az asztalon. :)
A fasírthoz:
- 350 g brokkoli
- 200 g tofu
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. szójaszósz
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 2 tk. ízfokozómentes zöldfűszer-keverék (vagy bármilyen egyéb fűszer ízlés szerint)
- 2-4 ek. zabkorpa
A körethez:
- 1 pohárnyi quinoa, 30 percre vízbe áztatva
- tengeri só
- 1 nagy sárgarépa, reszelve
- 40 g aszalt vörös áfonya
Ennél a receptnél keresve sem találnék könnyebben elkészíthető főételt. :) A fasírt hozzávalóit a zabkorpa kivételével aprítógépben pürésítettem, majd annyi zabkorpát adtam hozzá, hogy kellemes állagú, nem túl száraz fasírtpürét kapjak. Szilikon muffin formákban, előmelegített sütőben addig sütöttem őket, amíg a tetejük alaposan megpirult, és a tűpróba végeztével nem maradt massza a fasírtokba szúrt hústűn.
Amíg a fasírtok sültek, elkészítettem a köretet.
A beáztatott quinoát leszűrtem, folyó víz alatt átmostam. Kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főztem. Amikor elkészült, belekevertem a sárgarépát és a vörös áfonyát, majd lefedtem.
A fasírtot a körettel és nagy adag zöldsalátával tálaltam.
3 – 4 adag lesz belőle