cukormentes gluténmentes leves leves mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Medvehagymás – citromos brokkoli leves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Úgy gondolom, az egészségesen étkező / étkezni próbáló olvasóknak nem kell bemutatni a brokkolit, mindannyiunk barátját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, emellett kalóriaszegény, így mindenféle életmódba bátran beilleszthető.

Nálam most egy új ízvilággal felruházott, gyors leves készült belőle, aminek már a látványa is örömmel töltött el.

Nem mellesleg, teljesen zsírszegény leves, akinek erre is figyelni kell! ;)

 

  • kb. 400 g brokkoli (én a szárát is fel szoktam használni, hogy semmi sem vesszen kárba), rózsáira szedve
  • 1 nagyobb újhagyma, darabolva +  a tálaláshoz
  • 6 – 8 levél medvehagyma + a tálaláshoz
  • tengeri só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 bő tk. ízfokozómentes ételízesítő (szárított zöldségek)
  • frissen facsart citromlé

A citromlé kivételével minden hozzávalót egy nagyobb edénybe halmoztam. Felöntöttem kb. 1 l vízzel, majd lassú tűzön puhára főztem. Amikor megpuhult, botmixerrel krémesítettem.

Tálaláskor karikázott újhagymát tettünk a tányér aljára, erre szedtük a levest, majd citromlevet facsartunk rá, és megszórtuk aprított medvehagymával.

3 – 4 adag lesz belőle