Úgy gondolom, az egészségesen étkező / étkezni próbáló olvasóknak nem kell bemutatni a brokkolit, mindannyiunk barátját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, emellett kalóriaszegény, így mindenféle életmódba bátran beilleszthető.
Nálam most egy új ízvilággal felruházott, gyors leves készült belőle, aminek már a látványa is örömmel töltött el.
Nem mellesleg, teljesen zsírszegény leves, akinek erre is figyelni kell! ;)
- kb. 400 g brokkoli (én a szárát is fel szoktam használni, hogy semmi sem vesszen kárba), rózsáira szedve
- 1 nagyobb újhagyma, darabolva + a tálaláshoz
- 6 – 8 levél medvehagyma + a tálaláshoz
- tengeri só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 bő tk. ízfokozómentes ételízesítő (szárított zöldségek)
- frissen facsart citromlé
A citromlé kivételével minden hozzávalót egy nagyobb edénybe halmoztam. Felöntöttem kb. 1 l vízzel, majd lassú tűzön puhára főztem. Amikor megpuhult, botmixerrel krémesítettem.
Tálaláskor karikázott újhagymát tettünk a tányér aljára, erre szedtük a levest, majd citromlevet facsartunk rá, és megszórtuk aprított medvehagymával.
3 – 4 adag lesz belőle