Ha hétvége, akkor süti :). És ismét egy átalakított recept a Nők Lapja Konyha legújabb számából. Alog néhány hozzávaló, minimális erőfeszítés, a süti pedig igen kiadós, finom, és több napig is fogyasztható. :)
Igazi főnyeremény! :)
- 3 ek. chia mag + 9 ek. víz
- 120 g extra szűz olívaolaj
- 200 g nyírfacukor
- 150 g banán (héj nélkül mérve)
- 300 g tk. tönkölyliszt
- 5 g szódabikarbóna
A chia magot elkevertem a vízzel, és 10 percig állni hagytam. Ekkorra zselés állagot öltött, és kiváló tojáspótlóként szolgált.
Az olívaolajat alaposan eldolgoztam a nyírfacukorral, a villával összetört banánnal, illetve a zselés chia maggal.
Belekevertem és alaposan eldolgoztam a teljes kiőrlésű tönkölylisztet, majd a szódabikarbónát, és szilikonos formában, előmelegített sütőben sütöttem készre.
Kb. 45 – 60 perc sütési idő szükséges (az eredeti receptben 160 C-t olvashatunk), tűpróbával többször ellenőriztem a süti állapotát.
1 nagyobb őzgerinc forma lett tele a sütivel