Mióta felhagytunk a tejtermékek fogyasztásával, nem kísérleteztem még a joghurt pótlásával, azonban teljesen véletlenül szembejött velem az interneten ez a recept, és igazából a kíváncsiság által vezérelve belevágtam.
Az eredmény tökéletes lett! Joghurt állagú, gazdag, gyümölcsös finomság lett a végeredmény. Terveim szerint jégkrémként is elkészítem, természetesen beszámolóval együtt. :)
- 200 ml rizstejszín
- 1 tk. “Emóció” (bioboltban vásároltam)
- 125 g fagyasztott málna + a tálaláshoz
- késhegynyi stevia
Egy tiszta befőttesüvegben elkevertem a rizstejszínt és az Emóciót elkevertem. Meleg (de nem napos helyen) 24 – 48 órára kell állni hagyni, nekem ebből kb. 36 óra valósult meg. Érdemes ránézni, hogy hogyan alakul az állaga.
Amikor elkészült, a kissé már olvadt málnával turmixoltam, steviával édesítettem, és további málnaszemekkel tálaltam.