Éppen a napok óta a konyhapulton álló teljes kiőrlésű pitához gondolkodtam egy jó kis gyros recepten, amikor kezembe akadt egy tavalyi Nők Lapja Konyha, amiben megláttam a Mexikói ananászos grillezett tarja receptet.

Az olvasást azonnal tett követte, átalakítottam a receptet kissé, és így állt össze ez a remek kis ebéd. :)

 

  • 320 g harcsafilé, falatnyi kockákra vágva (nekem éppen ennyi volt a hűtőszekrényben, 300-350 g használható!)
  • 1 nagyobb ananász fele, megtisztítva, falatnyi kockákra vágva
  • 2 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
  • 1 bő tk. római kömény, mozsárban törve
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • kevés chili pehely (vagy friss chili)
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A harcsafilét egy nagy tálban elkevertem az ananásszal. Hozzáadtam az újhagymát, a fűszereket, az olívaolajat. Chilivel tettem pikánsabbá (de ez akár el is hagyható), majd sóztam, borsoztam. 2-3 órán át hagytam pácolódni a hűtőszekrényben.

Szárazon felmelegítettem egy vastag falú, tapadásmentes, magas serpenyőt. Amikor felmelegedett, beledobtam a pácolt ananászos harcsát, és rendszeresen kevergetve (de igyekezve nem összetörni a halat) addig sütöttem, amíg a folyadék elpárolgott róla, és a külső réteg kissé megpirult.

Amikor elkészült, teljes kiőrlésű pitával és salátával tálaltam (de tálalható mazsolás rizzsel és párolt / friss zöldségekkel is).

Nálunk 4 kisebb adag lett belőle