Éppen a Zizi kalandjai blog legújabb muffin bejegyzését nézegettem, amikor eszembe jutott, milyen régen kapcsoltam már be a sütőmet – legalábbis édesség-sütés céljából. Tudjátok, nem vagyok különösebben édesszájú…

Most viszont a gondolatot tett is követte (kihasználva, hogy a lakásfelújítás előtt még egészben van a konyha :) ), így született meg ez a muffin.

 

  • 3/4 bögre hajdinaliszt
  • 1 bögre barna rizsliszt
  • 1/3 bögre kölesliszt
  • 1,5 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 tk. só
  • 2 ek. lenmagpehely 6 ek. vízzel elkeverve
  • 3/4 bögre kókuszvirág cukor
  • 1/2 bögre rizstej
  • 1/4 bögre extra szűz olívaolaj
  • 1 vaníliarúd kikapart magvai
  • 250 g reszelt cukkini
  • 100 g aszalt meggy (napraforgóolaj nélküli, szárítással készített)

A liszteket elkevertem a szódabikarbónával és a fahéjjal.

Egy másik edényben kikevertem a lenmagpelyhet a vízzel, majd addig hagytam állni, amíg zselés állagot öltött (ezzel helyettesítjük a tojást a receptben). Ezzel a zselés lenmagtojással alaposan kikevertem a cukrot, majd hozzáadtam a rizstejet és az olívaolajat.

A száraz hozzávalókhoz (a lisztes keverékhez) öntöttem a nedves (lenmagpelyhes) keveréket, majd jól elkevertem az egészet.

Vaníliával ízesítettem. Reszelt cukkinivel és aszalt meggyel alaposan összedolgoztam (itt már a kezemet is segítségül hívtam :) ), majd muffin formákba töltve előmelegített sütőben sütöttem készre (tűpróba!).

16 muffin lesz belőle