Ennek a főzeléknek olyan jó kis színe lett, hogy azon nyomban a “csajos” jelző jutott eszembe :). De természetesen mindenkinek jó szívvel ajánlom, hiszen az ízére sem lehet panasz :).
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1/2 fej saláta hagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 sárgarépa, karikázva
- 1 paszternák, karikázva
- 1 nagyobb cékla, felkockázva
- 6 mángold-levél, 1 cm széles szeletekre vágva
- rizstej
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 3-4 tk. keményítő + kevés víz
Az olívaolajon puhára pároltam a hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, szépen sorban hozzáadtam és együtt pirítottam a zöldségeket néhány percen át. Annyi rizstejjel öntöttem fel, amennyi éppen ellepi, sóztam-borsoztam, majd fedő alatt roppanósan puhára pároltam a zöldségeket. Végül keményítővel sűrítettem (hígabb lett, mint a klasszikus, téglalap alakú dobozból a doboz alakját megtartva kieső főzelék :), ha valaki sűrűbben szereti, lisztes habarással vagy rántással is sűrítheti).
3 adag lesz belőle