Igazi hiánypótló bejegyzés és egy vallomás következik. :)

Mióta nem eszem húst, tejet / tejtermékeket és tojást (csak alkalmanként halat, de már azt is kevésbé kívánom), két dologgal kapcsolatban van csak hiányérzetem. Az egyik a kefir, a másik pedig a sajtfélék.

Előbbit nem hiszem, hogy valaha tudom reprodukálni, a reszelt parmezánt viszont a Zizi kalandjai  blog kreatív háziasszonyának segítségével ezennel sikerült megugranom!!! Ezt a receptet használtam, becsületesen, szóról – szóra betartva a mennyiségeket, nem elhajolva, mert annyira, de annyira kíváncsi voltam, és a végeredmény…

MENNYEI :)

 

  • 3/4 bögre kesudió
  • 1/4 bögre sörélesztő pehely
  • 1/4 tk. fokhagyma por
  • 3/4 tk. himalája só

A hozzávalókat aprítógépben varázsoltam szemcséssé (hagytam benne nagyobb darabokat, nem akartam, hogy teljesen “selymes” legyen az állaga), majd először megszórtam vele a házi paradicsomszószos tésztámat, majd egy-két kiskanállal megettem… csak úgy… :)

Üvegben tárolva a hűtőszekrényben sokáig eláll. Ha lesz ideje. :)