Ajándékba kaptunk egy üveg finom szilvabefőttet. Nagyon örültünk neki, mert sok-sok odafigyeléssel, minimális nádcukor hozzáadásával készült.
Mivel önmagában csak ritkán fogyasztunk befőtteket, finom őszi levesként született újjá.
A fűszereket használjátok bátran a saját ízléseteknek megfelelően.
- 1 üvegnyi szilvabefőtt
- 2,5 üvegnyi víz
- 8-10 szegfűszeg
- 1-2 fahéjrúd
- 1-2 citromkarika (csak ha kezeletlen héjú bio citromot sikerül vásárolni!)
- 2-3 ek. agavé szirup
- 100 ml rizstejszín
- kb. 1/2 cs. vaníliás pudingpor.
A szilvabefőttet (a levével együtt) két és félszeres mennyiségű vízben, lassú tűzön kezdtem el főzni. Szegfűszeggel, fahéjjal, citromkarikával fűszereztem.
3 ek. agavé sziruppal édesítettem (ez függ a befőtt édességétől is, lehet kevesebb is).
Kb. 10-12 percig főztem. Egy shaker-ben jó alaposan összeráztam a rizstejszínt és a vaníliás pudingot, no meg kevés főzővizet a levesből. Ezzel krémesítettem-sűrítettem az ételt.
Összeforraltam, majd hűtöttem és tálaltam.
4-5 adag lesz belőle