Ígérem, egy időre leállok a levesreceptekkel, de hozok még egy színt nektek a palettára! :)
Főleg amiatt, mert elkezdtem a fagyasztóm tartalmának a feldolgozását: ugyanis vésztartalékként, a jó minőségű konzervek mellett mindig tartok itthon többféle (bio) fagyasztott zöldséget, amiből rövid időn belül elkészíthető egy-egy finomság.
Remélem, ízleni fog ez a leves is! :)
- 2 újhagyma, a zöld szárával együtt, darabolva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 bögre (450 ml) fagyasztott bio zöldbab
- 2 bögre (900 ml) víz
- tengeri só, frissen őrölt fehér bors
- 1 kis csokor kapor, aprítva
- 100 ml rizstejszín
- kb. 1 ek. frissen facsart citromlé
Az újhagymát, a fokhagymát és a zöldbabot kétszeres mennyiségű vízben főzni kezdtem. Sóztam, borsoztam, kaporral fűszereztem.
Amikor a zöldségek megpuhultak, az ételt turmixolva, majd a főzőedénybe visszatöltve 100 ml rizstejszínnel krémesítettem.
Tálaláskor frissen facsart citromlével bolondítottuk meg az újhagyma-karikákkal megszórt levest.
3 adag lesz belőle