Könnyű vacsoraötlet után kutatva bukkantam rá Fűszeres Eszter receptjére, a mézes padlizsánra, ami annyira érdekesnek tűnt, hogy azon nyomban kipróbáltam. Salátával és csírákkal kísértük, de ha mondjuk rizst vagy egyéb gabonát főzöl mellé, könnyű ebédként is “bejövős”. :)
- 2 padlizsán, hosszában 4 szeletre vágva
- 4 ek. méz
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
- chili pehely
- 1 kisebb citrom leve
- tengeri só, frissen őrölt bors
A padlizsánokat sütőpapírral borított tepsire fektettem. A többi hozzávalót alaposan elkevertem. Ezzel a mázzal megkentem, majd közepesen meleg sütőben 20 percen át sütöttem a padlizsánokat. Végül átkentem őket a máz másik felével és további 10 percig sütöttem az ételt.
2 adag lesz belőle