Igaz, a curry a maga melegítő fűszerességével nem egy tipikus nyári étel, de elég csak kinézni az ablakon: az időjárás sem az. :)
Így éppen itt az idő, hogy elkészítsük ezt a kiadós és olcsó finomságot – irány India!
- 1 bögrényi barna rizs, folyó vízben többször alaposan átmosva
- tengeri só
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 lila hagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 ek. Korma curry (vagy egyéb curry por, amit szeretsz)
- 1 nagyobb padlizsán, felkockázva
- 1 doboz csicseriborsó, leszűrve, alaposan átmosva
- 1/2 üveg házilag eltett lecsó (vagy 1 doboz hámozott, felezett paradicsom konzerv)
- 100 ml rizstejszín
A barna rizst háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főztem. (Amikor elkészült, leszűrtem és hideg vízzel alaposan átmostam.)
Amíg a rizs főtt, egy mélyebb serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat melegítettem. Hozzáadtam és puhára pároltam a lila hagymát és a fokhagymát.
Amikor a hagyma megpuhult, megszórtam a Korma curry-vel, amit kb. 1 perc alatt illatosra pirítottam. Ekkor kevés vizet öntöttem alá.
Hozzáadtam a felkockázott padlizsánt, amit néhány percig folyamatosan pirítottam, majd a csicseriborsót is. Végül újabb néhány perc elteltével felöntöttem 1/2 üveg lecsóval és fedő alatt addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak és az ízek összeértek.
Végül rizstejszínnel lágyítottam az ízén, még egyszer összeforraltam és a rizzsel tálaltam.
4 adag lesz belőle