Édes semmittevés – ez lehetne a mottója ennek a receptnek! :)
Egy lusta hétvégén ugyanis hipp-hopp össze lehet dobni és kedvünk szerint variálni ezt az ételt. Egy szelet finom kenyérrel gazdag, tartalmas ebédünk lesz.
A kamrámban pedig ugye ott lapulnak a fő alapanyagok. ;)
- 1 doboz jó minőségű konzerv bab (csak babot, sót és vizet tartalmaz), leszűrve, alaposan átmosva
- 1 tonhalkonzerv (NEM olajos; saját levében), leszűrve
- 1 lila hagyma, vékonyra szeletelve
- 10 koktélparadicsom, félbevágva
- maréknyi bazsalikomlevél, aprítva
- tengeri só, frissen őrölt bors
- lenmagolaj
- frissen facsart citromlé
Az alaposan átmosott babot, a tonhalkonzervet, a lila hagymát és a koktélparadicsomot és a bazsalikomot óvatosan elkevertem.
Sóztam, borsoztam. A lenmagolajat és a citromlevet csak tálaláskor adtam hozzá.
2 – 3 adag lesz belőle