Tudjátok, miért érdemel külön bejegyzést ez a végtelenül hétköznapi és egyszerű recept? Hát mert hosszú évek után sikerült teljes mértékben megbarátkozni az egyik legfontosabb téli zöldségféle, a zeller földes ízével, és levesként is elfogadni.
És ez már messze nem az a kollégiumi zellerleves, ami után a fel nem ismerhető sólet következett (és az utunk a legközelebbi gyorsétterembe vezetett), hanem egy igazán finom, tartalmas fogás.
A titok pedig? Fokhagyma és citrom. :)
- 50 dkg zeller, hámozva és felkockázva
- 1 vöröshagyma, egészben
- 3 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1/2 kezeletlen héjú bio citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve (vagy ízlés szerint akár több is ;) )
- metélőhagyma a tálaláshoz
A zellert, vöröshagymát és fokhagymát 1,2 l vízben kezdjük el főzni. Sózzuk, borsozzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Amikor a zeller megpuhult, a vöröshagymát kivesszük, és a levest krémesre turmixoljuk.
Citromlével igazítjuk készre az ízét, de ezzel már nem főzzük tovább. Metélőhagymával megszórva tálaljuk
4 – 6 adag lesz belőle
Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)