Ha régebb óta olvasol, akkor már tudhatod, hogy unom a banánt (már ami a smoothie-kat illeti), ma reggel viszont új vizekre eveztem…
Nemrég ugyanis sikerült jó áron beszerezni elég tetemes mennyiségű édesburgonyát, amit szívesen eszünk chilis babbal, készült már belőle hamburger, és finom – illatos leves is. De mindezek után még mindig ott árválkodott két kicsi, sült édesburgonya a hűtőszekrényhez, amihez bevallom, nem volt már kedvünk…
Hirtelen azonban beugrott a megoldás! Ez a finom, puhára sült édesburgonya vetekszik a sütőtök édességével, miért ne készülhetne belőle egy gazdag reggeli smoothie? És így is lett!!
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb édesburgonya, megsütve és meghámozva
- 2 ek. házi sárgabaracklekvár
- 3 ek. zabpehely
- 600 ml mandulatej (vagy egyéb növényi tej ízlés szerint)
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- egyéb hozzávalók ízlés szerint: 1 ek. mandulavaj, zöld levelek (pl. spenót), kendermag por, spirulina por stb.
A hozzávalókat egy turmixgép kelyhébe töltjük, alaposan összeturmixoljuk, majd elfogyasztjuk. :)
2 nagy adag lesz belőle