Szilveszterkor mi más is főhetne a konyhákban, mint lencse lencsével?

Nekem nagy kedvencem ez a kiváló alapanyag, láthattátok, hogy a karácsonyi asztalunkon is helyet kapott, de készült már belőle húsmentes lencsés pásztorpite, langyos lencsesaláta, zöldséges és kókusztejes vöröslencseleves, de a nagy kedvencem továbbra is Aliz barátnőm újító szellemű főzeléke (ami szintén elkészült nálam az év utolsó napján). :)

Most azonban egy nagyon egyszerű és mégis mennyei “mentes” levesreceptet hoztam nektek, fogyasszátok egészséggel!

  • 150 g lencse
  • 2 sárgarépa, karikázva
  • 2 fehérrépa, karikázva
  • kis darabka zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 -3 babérlevél
  • 1 – 2 ek. mustár
  • 200 ml rizstejszín
  • 1 bio citrom frissen facsart leve

A lencsét egy éjszakára beáztattam.

Másnap a sárga- és fehérrépával, a zellerrel, az egész vöröshagymával, a fokhagymával annyi vízben tettem fel főni, ami bőven ellepi. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszereztem. Mustárral ízesítettem.

Amikor a hozzávalók megpuhultak, a rizstejszínt elkevertem a citromlével, és ezzel a keverékkel habartam a levest.

4 – 5 adag lesz belőle