recept

Mángold – sárgarépa leves

A mángold gyakori vendég a konyhámban, készítek vele tésztaételt, de a szép zöld levelei leginkább a reggeli zöld turmixomba kerülnek, amiből már az egyszerűbb és a kiadósabb változat is szerepelt a blogon. A megmaradó szárakat viszont szépen elnyeli egy vidám színű őszi leves :).

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 darabka póréhagyma
  • 500 g mángold szára
  • 4 db sárgarépa
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 dl rizstejszín

Az olívaolajon megpároltam a hagymát, majd amikor megpuhult, hozzáadtam a feldarabolt mángold szárat, és a lereszelt sárgarépát. Sóztam, frissen őrölt borssal fűszereztem, kb. 1,2 l vízzel felöntöttem, majd addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak. A levest botmixerrel turmixoltam, majd rizstejszínnel összeforraltam.

4 adag lesz belőle