Ha harcsa, akkor csak grill – ez nálunk a nagy családi mantra. Azonban néha nem árt egy kis csavar. :) Vagy egy finom gombás ragu kerül mellé, vagy vagy éppen egy gyorsan összedobható reggelit tesz teljessé, paprikásként is kiváló, néha pedig a maga egyszerű valójában élvezzük az ízeket.
Most Hajni barátnőm ötlete alapján citromos mártást tálaltam hozzá.
A mártáshoz:
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 csapott ek. zabpehelyliszt
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 200 ml rizstejszín
- 1 ek. szárított kapor
- 1/2 vagy 1 citrom frissen facsart leve (mérettől függ, figyeljünk oda, hogy ne legyen túl savanyú, inkább kellemesen pikáns)
- annyi víz, amivel megfelelő sűrűségű lesz a mártás
A grillezett harcsafiléhez:
- 1200 g harcsafilé
- tengeri só, frissen őrölt bors
- extra szűz olívaolaj
A tálaláshoz:
- hagymás tepsis burgonya
- fokhagymás párolt spenót
Az olívaolajon zsemleszínűre pirítottam a lisztet. Sóztam, borsoztam. Rizstejszínnel felöntöttem, majd kaporral fűszereztem. Egy kisebb citrom levét belefacsartam, majd beforraltam és kevés vízzel mártás sűrűségűre lazítottam.
A harcsafilét sóztam, borsoztam, majd extra szűz olívaolajjal megkentem és grillserpenyőben megsütöttem.
Tepsis burgonyával és fokhagymás párolt spenóttal tálaltam.
Nálunk 5 adag lett belőle