cukormentes gluténmentes kence kence mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Univerzális spenótpaszta :) (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

A tavasz nagy “találmánya” a zöld leveles zöldségek felbukkanása a piacokon. Nekem személyes kedvencem a spenót, amit igyekszem nyers formában fogyasztani, hogy a tápanyagok nagy része ne illanjon el a hőkezelés során.

Egyik nagy kedvencünk a spenótpaszta, amivel ugyan találkoztatok már a blogon, kence formájában, azonban manapság lenmagolajjal készítem, aminek magas Omega-3 tartalma kiváló élettani hatásokkal bír, illetve a reggeli kenyerünk mellett héjában sült burgonyára, tésztára is kerül, de akár a karfiol alapú pizzát is meglocsolgathatjátok vele, miután elkészült és hűlni hagytátok.

Nagyon fontos, hogy a hidegen sajtolt lenmagolajat nem szabad melegíteni! Mindig akkor tegyük az ételre, amikor már csak éppen langyos!

 

  • 300 g spenót
  • 2 – 4 ek. hidegen sajtolt lenmagolaj (attól függően, mennyire hígra szeretnénk)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A hozzávalókat aprítógépben pürésítjük, és lehetőség szerint minél hamarabb fogyasztjuk.

Aki nem szereti a lenmagolaj jellegzetes ízét, természetesen extra szűz olívaolajjal is készítheti.

2 adag lesz belőle