Kedves barátnőmet látogattam meg az utóbbi napokban külföldön, és a hosszú vonatútra készülve bizony elgondolkodtam, mit is vigyek magammal a szendvicsekben.
Mivel a medvehagymás – citromos brokkolileves első számú kedvencünkké lépett elő :), most kence formában is velem utazott.
- 300 g brokkoli
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 5 – 6 levél medvehagyma (ízlés szerint…)
- 1/4 citrom frissen facsart leve (vagy ízlés szerint)
A rózsáira szedett brokkolit sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. Medvehagyma levelekkel és frissen facsart citromlével pürésítjük.
Gluténérzékenyek számára ajánlom hozzá:
Mindenmentes Nóri teljes kiőrlésű kenyere (főétkezésként)
Mindenmentes Nóri köményes ropogósa (mártogatáshoz)
Nem gluténérzékenyek számára ajánlom hozzá:
Bűvös tönkölyzsemle (főétkezésként)
Bűvös grissini (mártogatáshoz)