Le kell zárni a dolgokat! Ezt tanultam meg nemrég (illetve ez tudatosult, a valódi elmélyítő gyakorlása még hátra van.)

Nézzétek meg Halász Alexandra előadásait, videóit, ő most az új felfedezettem, nagyon értelmes, okos nő, érthetően fogalmaz és leköt, de nagyon. Annyira jó hallgatni, ááááá, fantasztikus.

Ő mondta a halogatással kapcsolatos előadásában, hogy ha vannak lezáratlan dolgok az ember életében, azok egyenlőek a kisebb vagy nagyobb részeink “lekötésével” azaz folyamatos energiát vesztünk vele, ami nagyon jól jönne úgy akár mindennap.

Szóval mintha a pénzünk le lenne kötve a bankban, mi meg száraz kenyéren és vízen tengődnénk minden nap (persze az is jobb, mint éhen halni, de ha egyszer lehetne sokkal jobb is?)

Lezáratlan dolog lehet pozitív is, pl. elfelejtettünk valamit megköszönni valakinek, vagy negatív, pl. elsunnyogtunk valamit és nem kértünk bocsánatot vagy nem tettük jóvá. De lehet minket ért sérelem is, amit nem tisztáztunk az illetővel, vagy csak ki nem mondott szó, aminek még ki kell jönnie. Megbocsátás, kölcsön, pofon, könyv, kinek mi.

Bármiről is legyen szó, nagyon fontos a lezárás. Ezek az erőforrások aztán felszabadulnak és segítenek a jelenben. meg persze szuper érzés pontot tenni valami végére, mert úgyis érezzük azt, hogy ha valami lezárni kívánkozott már, de nagyon.

Nekem sok ilyen félbehagyott dolgom van, lesz mit zárogatni és most már legalább le is esett, hogy milyen fontos ez. Döbbenetes energiákat kötünk le félelemből vagy csak szimpla hanyagságból. Sok kicsi sokra megy!

Viszont már van egy viszonylag friss sikerélményem ehhez kapcsolódóan, el is dicsekszem gyorsan vele! Volt egy feladatkör, amit megcsináltam más helyett és végre ebben az évben összeszedtem a bátorságomat, leadtam magamról és láss csodát, nem vették fejemet érte, nem dőlt össze a világ és valami hihetetlen boldogság önt el, akárhányszor visszagondolok erre.

Egy szó mint száz: Le lehet dolgokat tenni, lehet másként csinálni, dönthetünk másként. Ezek mind-mind felszabadítóak és boldogítóak. A félelem meg valahogy csak egyre kisebb lesz, ha már elkezdtük.

Tessék szétnézni, hogy ki mit hagyott szerteszét a múltban, végigjárni, megoldani és lelkesülni!

Szóval hurráhajráelőre, ki mivel kezdi? Ki mit nem zárt még le? Kinek milyen “függő játszmája” van? Kíváncsian várom, hogy ki mivel végzett, amit szívesen megosztana másokkal is. Inspirálódjunk egymástól!