Imádom a tavaszt és a nyarat! Elkezdődtek kellemes piacozós hétvégéim, és a beszerzett zsákmányokból rendszeresen összerakok egy-egy ilyen ebédet. :) A lényeg az ízek, színek és textúrák változatossága, a többinek csak a képzeletünk szab határt!
Nagyon fontos, hogy fogyasszunk minél több nyers zöldséget, hiszen azok őrzik meg leginkább a gazdag tápanyagokat. (Különösen igaz ez a salátafélékre / zöld levelekre).
Ha üvegbe pakolunk egy laktató salátát, pedig még melegítenünk sem kell, csak előkapni az üveget a munkahelyen / kiránduláson – így a mikrohullámoktól is megkíméljük magunkat ;).
Ebben az üvegben a következőket rétegeztem:
- maradék főtt csicseriborsó
- darabolt mángold levelek
- maradék főtt quinoa
- nyers sárgarépa
- nyers cékla
Az üvegbe már nem fért bele, de a díszes társaságot jó nagy adag rukkola salátával kísértem. (Természetesen, ha nem munkahelyi ebédről lett volna szó, jóféle hagymakarikák is színesítették volna a salátát. :) ).
Üvegezésre fel! ;)