Már a málnás joghurt készítésekor is azt forgattam a fejemben, hogy ez a történet tökéletesen megállná a helyét jégkrémként is, és bizony nem kellett csalódnom: most epres változatban készítettem.
Amellett, hogy “mindenmentes” finomság, most éppen teljesen bio alapanyagokból készült. Nem szoktam mindenből bio alapanyagot venni, főleg anyagi okokból, viszont az eper előkelő helyet foglal el a legtöbb vegyszert tartalmazó “piszkos tizenkettő“-ben, így többekt között ezt a gyümölcsöt igyekszem bio forrásból beszerezni.
- 200 ml rizstejszín
- 1 tk. Emóció (bioboltban szereztem be)
- 10 nagyobb bio eper
- 1 kk. stevia
A rizstejszínt elkevertem az Emócióval és meleg, nem napos helyen állni hagytam. (24-48 óra múlva válik joghurt állagúvá.
Eperrel turmixoltam, steviával édesítettem, majd 6 jégkrém formába adagoltam és fagyasztottam.
Opcionálisan adható hozzá bazsalikom, menta, cukormentes eperlekvár, illetve készülhet más gyümölccsel, netán kakaóporral is.
Jó étvágyat hozzá! :)