A nyaralásunk előtti napon azt sem tudtam, hol áll a fejem. Elleptek a tervezés fizikai jelei – azaz a vonatjegyek, kerékpárjegyek, kerékpáros útvonaltervek kupacai. Emellett ugye a csomagolást is kerékpáros túrához kellett optimalizálni, ami nekem azért nem volt olyan egyszerű feladat… :)
És akkor eljött az a pillanat.. Hogy a hűtőszekrényben még ott csücsültek a Pásztortáska Baráti Kör által “terjesztett” biodobozom utolsó darabjai, amik utazás előtti feldolgozásra vártak…
A főzés egyébként sem jutott eszembe, így gyorsan összedobtam egy friss salátát ebédre.
- 2 kisebb kígyóuborka, szeletelve
- 3 sárgarépa, reszelve
- 1 kisebb zeller, reszelve
- 2 kisebb petrezselyemgyökér, reszelve
- 2 ek. hidegen sajtolt lenmagolaj
- 1-2 ek. tamari szójaszósz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- frissen őrölt bors
- pirított kenyér a tálaláshoz (nálam most burgonyás – rozsos)
Az uborkát egyszerűen elrendeztem a tányér szélén.
A sárgarépát, zellert és petrezselyemgyökeret összekevertem.
A lenmagolajat, szójaszószt, fokhagymát és borsot egy pici befőttesüvegben alaposan összeráztam, majd a zöldségekkel összeforgattam.
Pirított kenyérrel és házi meggyszörppel fogyasztottuk a salátát.
2 adag lesz belőle