A nyaralásunk előtti napon azt sem tudtam, hol áll a fejem. Elleptek a tervezés fizikai jelei – azaz a vonatjegyek, kerékpárjegyek, kerékpáros útvonaltervek kupacai. Emellett ugye a csomagolást is kerékpáros túrához kellett optimalizálni, ami nekem azért nem volt olyan egyszerű feladat… :)

És akkor eljött az a pillanat.. Hogy a hűtőszekrényben még ott csücsültek a Pásztortáska Baráti Kör által “terjesztett” biodobozom utolsó darabjai, amik utazás előtti feldolgozásra vártak…

A főzés egyébként sem jutott eszembe, így gyorsan összedobtam egy friss salátát ebédre.

 

  • 2 kisebb kígyóuborka, szeletelve
  • 3 sárgarépa, reszelve
  • 1 kisebb zeller, reszelve
  • 2 kisebb petrezselyemgyökér, reszelve
  • 2 ek. hidegen sajtolt lenmagolaj
  • 1-2 ek. tamari szójaszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • pirított kenyér a tálaláshoz (nálam most burgonyás – rozsos)

Az uborkát egyszerűen elrendeztem a tányér szélén.

A sárgarépát, zellert és petrezselyemgyökeret összekevertem.

A lenmagolajat, szójaszószt, fokhagymát és borsot egy pici befőttesüvegben alaposan összeráztam, majd a zöldségekkel összeforgattam.

Pirított kenyérrel és házi meggyszörppel fogyasztottuk a salátát.

2 adag lesz belőle