Egy a szívemhez nagyon közel álló könyvben találtam meg ennek a máznak a receptjét, és mivel éppen volt itthon egy gyönyörű fej karfiolom, kérdés sem férhetett hozzá, hogy ez a recept lesz a befutó.
Mindenképpen próbáld ki, mert villámgyorsan elkészül, és szinte alig akad tennivaló vele. :)
A mázhoz:
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. Madras curry-por
- 1,5 ek. méz (vagy rizsszirup a vegán opcióhoz)
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- csipetnyi só
- frissen őrölt bors
És persze egy szép nagy karfiol, rózsáira szedve. :)
A mázhoz alaposan elkevertem az olívaolajat, a curry-port (másfélét is használhatsz persze), a mézet, a citromlevet, a sót és a borsot. 1-2 ek. vizet is adtam hozzá, hogy a karfiolrózsákat könnyebben bele tudjam forgatni.
A mázat egy nagyobb tálba öntöttem és kézzel addig mázoltam-forgattam-pamacsoltam a karfiolrózsákat, míg az összeset szépen befogta a finom curry-s lé.
Sütőpapírral borított tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben sütöttem készre. A karfiol megpuhul, karamellizálódik, mennyei íze lesz (csak közben ne felejtsd el forgatni a sütőben egyszer-kétszer ;) ).
Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)