Még igencsak télbe fordult az időjárás, amikor nagyon kedves meghívást kaptunk egy szuper kis helytől Budapesten. A látogatást összekapcsoltuk egy kirándulással, és már előre lázasan készültünk a Green Gorilla kipróbálására.

Legnagyobb szerencsénkre a szállásunkhoz szinte alig néhány percnyire bújt meg ez a kis gyöngyszem, aminek duplán örültünk, hiszen mi a vonattal – tömegközlekedéssel – sétálva nyaralók táborát erősítjük, így egyik este el is sétáltunk az akkor még relatív újnak számító helyre. És abszolút nem bántuk meg! Nóri fantasztikusan kedvesen fogadott bennünket, minden kérdésünkre alapos választ kaptunk és sokat megtudtunk a hely kialakításáról, a felhasznált alapanyagokról is.

Ha ti is a Dohány utca felé jártok és szeretnétek egy finom vegán pizzát, akkor itt a helyetek! Ha viszont rendelni szeretnétek, akkor se habozzatok, akár otthon is megkóstolhatjátok az emblematikus Green Gorilla pizzát, vagy a többi klasszikus valamelyikét.

Nekünk nem volt konkrét elképzelésünk arról, hogy pontosan mit is szeretnénk megkóstolni, így ebben is Nórira hagyatkoztunk: szerettük volna mindenképpen szemügyre venni a hely “emblematikus” pizzáját, illetve kipróbáltuk egy nagy klasszikus vegán átiratát is.

Kezdjük a kedvencünkkel: ez a Green Gorilla pizza volt, amelyik roppanós szélű vékony tésztával készül (éppen ahogyan mi is szeretjük), erre kerül a spenótos alap, aminek nagyon kellemes volt az íze, és amelyik számunkra meglehetősen új vonalat követett a szokásos alapok sorában, ezután következik a növényi “nemsajt”, nagy kedvencünk, az articsóka, egy kis harsogóan friss cukkini és egy nagy halom rukkola. Mondhatom, hogy ez a pizza rögtön belopta magát a szívünkbe, annyira kerek egészet alkotott a felhasznált zöldek sora. Tetszett a tészta könnyedsége és a friss hozzávalók kerek egésze – elfogyasztásához pedig kellemes háttért nyújtott a beszélgetés Nórival.

A másik pizzán többet gondolkodtunk, hiszen a klasszikusok (Margherita, Hawaii) mellett megjelentek az olyan pikánsabb ízvilágok is, mint az aromás Jalapeno vagy Carolina Reaper (brutál csípős paradicsomos alappal), valamint az édes Mogyorókrémes pizza is. Az “étfalra” feltekintve viszont már tudtuk, mi lesz a másik tesztalany: egyetemi éveim alatt leggyakrabban a Songoku pizzát rendeltem, amikor éppen nem dobtam össze magamnak valamit (amire azért abban az időszakban még kevesebb példa volt :D), így választásunk a paradicsomos alapos, növényi “nemsajtos”, gombás, növényi “nemsonkás”, kukoricás változatra esett.

Amikor elkezdtünk falatozni, rögtön megrohantak az akkori élmények: nagyon szépen besimultak az ízek a klasszikus ízvilágba, a minőségi alapanyagokkal és a klasszikus összeállítással egyszerűen nem lehet hibázni! Ha eddig ódzkodtál esetleg a növényi “nemsajttól” és “nemsonkától”, akkor igazán jó szívvel ajánlom ezt a pizzát, szerintem te is ráismersz a régi klasszikusra, egy kicsit könnyedebb, nem megszokott formában.

A pizzákat egyik kedvencünkkel, Dér Juice-szal öblítettük le, emiatt is dupla piros pontot adtunk a helynek, mert fontos, hogy az ételek mellett az italokban is tudjunk tudatosan választva, finom és minőségi termékeket inni.

Ha a pizza esetleg nem lenne elég, akkor választhatsz Calzone-t, azaz “csukott” pizzát, Quesadilla-t vagy Wrap-et is – én azt ajánlom, szépen sorban próbálj ki mindent, hidd el, nem fogsz csalódni! :)

A pizzákat igény szerint gluténmentes alappal is kérheted.

A pici helyre mindig érdemes betérni, Nórival elbeszélgetni, és egy finomságot megkóstolni, de ahogy említettem, rendelésre is van lehetőség.

Kövesd a Green Gorilla Facebook– és Instagram-oldalát is, hogy ne maradj le semmiről!

Ünnepeljük együtt az immár több mint 125 éves budapesti vegán hagyományokat! Hogy mik is ezek a hagyományok? A Green Gorillá-ban erre is választ fogsz kapni.

Te is kipróbálod ezt a kis csodahelyet? :)