Már többször utaltam arra, hogy nagyon kedvelem a leveseket, általában minden ebédem része egy tányér leves. Szívesen készítek krémleveseket is, mert gyorsan elkészülnek, és mindenféle zöldséget el lehet bennük rejteni.
- 2 tk. kókuszzsír
- 100 g bébispenót
- 500 g cukkini
- 1 kisebb vöröshagyma
- só, kevés frissen őrölt bors
- 1 tk. kapor
- 2 ek. 0,1 % zsírtartalmú natúr joghurt
- 1 ek. light krémsajt
A kókuszzsíron megfonnyasztottam a spenótot, majd hozzáadtam a felkockázott cukkinit és az egész hagymát. Sóztam, borsoztam, kaporral fűszereztem, kb. 1,2 l vízzel felöntöttem, majd puhára főztem a zöldségeket. Amikor megpuhult, a hagymát eltávolítottam és botmixerrel turmixoltam a levest. A joghurtot és a krémsajtot elkevertem, ezzel habartam be (hőkiegyenlítés!), majd végül még egyszer összeforraltam.
4 – 5 adag lesz belőle