Kedves Olvasóim!
Ezen az oldalon információt kaphattok arra vonatkozóan, mitől “mentesek” az egyes receptjeim.
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy csak a releváns “mentességet” és recepteket soroltam fel, tehát ezen az oldalon további recepteket is találhatsz, amik ugyan nem mentesek, de fogyókúrába / életmódváltásba kiválóan beilleszthetők.
A “cukormentes” felirat sok receptnél nem szerepel, mivel nádcukorral vagy mézzel készültek az ételek / édességek, viszont amennyiben megtetszett a recept, bátran próbáljátok ki olyan édesítőszerrel, amit Ti használtok a mindennapjaitokban.
A tésztaételeket is elkészíthetitek gluténmentes tésztával, így ismét bővülhet a repertoárotok.
Hasznos böngészést és kellemes főzőcskézést kívánok Nektek!
Ha növényi alapú táplálkozásról van szó, az egyik megosztó téma, hogy a "régi" időkből származó ételeket veganizáljuk-e vagy sem. Mindkét ...
Bővebben
Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy milyen étrendet vagy életmódot követ az ember, egy dolog szinte teljesen biztos: ez pedig a köret ...
Bővebben
Amint tudjátok, az egyik alapvető dolog a háztartásunkban, hogy igyekszünk kerülni a felesleges felhalmozást, túlvásárlást és még inkább az élelmiszer-pazarlást ...
Bővebben
Különösen jó szívvel üdvözlöm azokat a kezdeményezéseket, amikor egy-egy kreatív fiatal kitekint az őt körülvevő világból, és olyan vállalkozásba kezd, ...
Bővebben
Mivel mi sem növényi alapokon táplálkozó családból jövünk (és mint tudod, ritkán mi magunk is fogyasztunk halféléket és tenger gyümölcseit), ...
Bővebben
Nem is olyan régen csomagot kaptam - like. :) A Pesti Farm lepett meg egy csinos kis mikrozöld kóstolóval, ami ...
Bővebben
Ha régebb óta nyomon követed az írásokat, akkor észrevehetted, hogy nem most áll először feje tetejére a világ, azaz a ...
Bővebben
... no nem a tányéron, hiszen végérvényesen itt az a szürke, ködös, nedves időszak, amikor nem vágyunk már csak egy ...
Bővebben
Vannak olyan ALAP-anyagok, amikkel kapcsolatban bizonyos féle gondolatok lapulnak a fejünkben. Hogy a karfiolból levest szoktunk készíteni, vagy feltűnik az ...
Bővebben
Az elmúlt nyár igazán szuperül telt nálunk: tekertünk közel s távol, Tiszánál és Dunánál, Tisza-tónál és Bodrog-parton. Van valami megnyugtató ...
Bővebben
Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt... Avant-Garde Vegan munkásságát már régóta nyomon követem (nagyon jó videói is vannak a ...
Bővebben
Valahogy ősszel érkezik el az a fajta napfény, ami azzal a felejthetetlen sárga színnel festi meg a házfalakat. Eljön az ...
Bővebben
Szerintem már tudjátok, hogy az étkezéseink, a bevásárlásaink tudatos tervezését az egyik legfontosabbnak tartom a háztartásunkban. Néhány trükkel (ami a ...
Bővebben
Tudom, már napok óta várjátok a beszámolót, amit megígértem nektek a Facebook- és az Instagram-oldalamon is, hogy mit ettünk teljes ...
Bővebben
Milliónyi olyan dolog van az életben, amit nem lehet és nem is érdemes tervezni - így tudjuk megőrizni a pillanat ...
Bővebben
Valahogy hosszú ideig az a kép élt a fejemben, hogy rántott dolgokat készíteni macerás meg fárasztó meg izzasztó tevékenység. Emiatt ...
Bővebben
A véletlenek összjátékának köszönhetően éppen a csicseriborsó rántotta után érkezik a blogra ez a kence-recept a klasszikusabb irány felé mutatva, ...
Bővebben
Már nagyon régóta szemeztem ezzel az ötlettel, ami több oldalon is feltűnt az elmúlt időben. Alapjában véve nem törekszem arra, ...
Bővebben
Sejtem, hogy te is úgy vagy néha, hogy itt a nyár, és ha végzel a munkával, szívesebben töltöd az időt ...
Bővebben
Ez a nyár valahogy más, mint a többi. A napok és a történések csak úgy száguldanak, és mire az ember ...
Bővebben
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, talán a megváltozott világ, talán csak a természet furcsa törvénye teszi, de valahogy mintha ...
Bővebben
A napokban jutott el hozzám egy olyan blogbejegyzés, amit Nektek is szeretnék ajánlani: ez pedig a Mental Garden blog Takarékosságról ...
Bővebben
Az igazat megvallva, kevés jobban variálható étellel találkoztam, mint a wok-ban készült fogások. Emiatt is örültem nagyon, amikor erre a ...
Bővebben
Mi is szeretünk és szoktunk is étterembe járni. Ahogy a legutóbbi bejegyzésemben is utaltam rá, számunkra az élmények azok, amiktől ...
Bővebben
Évekkel ezelőtt, néhány kollégával az akkori részlegünkről részt vettünk egy "soft skill" tréningen, amiből azóta csak néhány villanásnyi emlék maradt meg ...
Bővebben
Lehet ez a korral jár :), de egy-egy baráti beszélgetésnél-borozgatásnál szívesen csevegünk evésről, ételekről, kíváncsian szemlézve a tányérokat. Amikor a növényi ...
Bővebben
Tervező ember vagyok - nem tagadom. Szeretem a határidőnaplókat, általában úgy kezdem a reggelt, hogy a lassan-komótosan gőzölgő kávé mellett átgondolom ...
Bővebben
Ha nagyon az elején akarnám kezdeni, azt is mondhatnám: nem kell mindig kaviár. (Habár a nemrég megtalált növényi kaviárból kiváló ...
Bővebben
Ez a húsvét más, mint a többi. Sokan távol vagyunk a nagycsaládtól, távol a világjáró kalandoktól. Más, mint a megszokott ...
Bővebben
Eta mama nagyon szerette a kertet. Szerette, ahogy nőnek a növények, érik a termés. Szeretett a szabadban lenni. Az is ...
Bővebben
Most van elég idő idő elrendezni a lakást, a konyhát, a gondolatokat... Talán azt is meglátja az ember, mennyi olyan dolgot ...
Bővebben
Nem tudom, nálatok mi a helyzet, ha megkérdezed, mi legyen az ebéd, de nálunk a kérdés elhangzását követően a következő ...
Bővebben
Annak ellenére, hogy nagyon szeretek főzni / kísérletezni, a tudatosságot a konyhában is igyekszem megtartani; nem szeretek túlzásba esni a konyhai kütyük ...
Bővebben
Mielőtt felhúznád a szemöldököd, ez az étel nem áprilisi tréfa! :) Még karácsonyra kaptam egy doboz növényi kaviárt a tesóméktól ...
Bővebben
Öt évvel és nagyon sok történéssel ezelőtt kedves barátnőm - kolléganőm, Aliz birodalmában gyűlt össze a kis csapat. Szeretünk együtt sütni ...
Bővebben
A hosszú téli hónapok után, amikor az idő lassan jobbra fordul, egyre jobban előbújik a nap is, szinte várjuk, hogy ...
Bővebben
Épp a fagyasztómban lévő ételeket nézegettem át, amikor a kezembe akadt egy doboz babfőzelék, aminek a címkéjén a február 22 ...
Bővebben
Bevallom, ha választanom kellene egy édesség és egy jóféle házi savanyúság között, gondolkodás nélkül az utóbbit választanám! Már gyerekkorom óta ...
Bővebben
Ugye milyen hihetetlen, de a sütőtök még mindig tart! :) És természetesen a mai napra is jutott egy tök jó ...
Bővebben
Néhány éve Eszter barátnőm kedves ajándékaként részt vettem egy szusikészítő workshopon, és már ott szöget ütöttek a fejembe a külföldről ...
Bővebben
Bizonyára veled is előfordult már, hogy a kosaradban landolt egy hatalmas káposzta, egy gyönyörűen mosolygó, csodálatos sütőtök, vagy kicsit több ...
Bővebben
Nagyon sok idő telt el a legutóbbi bejegyzésem óta, hetek, sőt hónapok! Nagyon intenzív tavaszi időszak köszöntött ugyanis ránk, sok ...
Bővebben
A tesómmal ellentétben soha nem voltam különösebben Nutella-rajongó: nem kentem palacsintába, sem kenyérre és nem is kanalaztam az üvegből. :D ...
Bővebben
Te is nagyon szereted a karfiolt? Nálunk gyakran készülnek karfiolos fogások, akár túllépve a klasszikus levesen is: a receptek között ...
Bővebben
Ezen a héten kétszer is ebédeltem ezt a ragut a munkahelyemen, és nagyon tetszett a lányoknak :), így arra gondoltam, ...
Bővebben
Manapság már Debrecenben is egyre több helyen kapni egyre érdekesebb alapanyagokat, zöldségeket, amikkel jól lehet kísérletezni - sajnos még nem ...
Bővebben
Bizony van az úgy, hogy az ember egy-egy hétvégén nem dugja ki az orrát. Habár a mi esetünkben ez nem ...
Bővebben
Ó, az aztán az édes Mennyország! Igazi dekadens, gazdag, mély, csupa csoki "elhajlás" - az elhajlás akár dupla idézőjelet is ...
Bővebben
Ezt a szép színes tésztát Aliz barátnőmtől kaptam, nekem nagyon tetszik! Külön örülök neki, hogy az egyes színeket különféle természetes ...
Bővebben
Bizonyára közöttetek is sokan dolgoznak, tanulnak, ahol bizony leginkább magunknak kell gondoskodni az egészséges és finom falatokról. Néha persze belefér ...
Bővebben
Annyira, de annyira szerettem volna már kipróbálni ezt a receptet! Internetes oldalak, blogok, online csoportok folyamatosan előkerülő témája volt: igenis létezik ...
Bővebben
Amikor Budapestre megyek a kollégákhoz, mindig hatalmas kíváncsisággal várom, éppen hol fogunk ebédelni vagy vacsorázni; ugyanis a tényleg végtelen kínálatból ...
Bővebben
Nagyon régen posztoltam már jófajta kencét a blogra, pedig szorgalmasan gyártom és fogyasztjuk ám őket, csak éppen reggel, amikor elindulok, ...
Bővebben
Ha régebb óta olvasol, akkor már tudhatod, hogy unom a banánt (már ami a smoothie-kat illeti), ma reggel viszont új ...
Bővebben
Nem is tudom, hogy kezdjem ezt a bejegyzést... Nehezen találok szavakat ugyanis! :) Én, aki mint tudjátok, inkább a főzést ...
Bővebben
Emlékeztek a kamramustra bejegyzésemre? Ott jó néhány alapanyagot felsoroltam nektek, amikkel általában dolgozom a konyhában. A fontosabb alapanyagok közé tartoznak ...
Bővebben
Nagyon szeretjük a karfiolt! Egy-egy bevásárlás alkalmával hajlamos vagyok akár 2-3 (természetesen kisebb méretű, hiszen azért mégsem egy hadseregnek készítem az ...
Bővebben
Hát az úgy volt... Hogy a munkahelyi ebédlőben szokás szerint azt beszéltük, ki mit főzött tegnap, milyen alapanyag van otthon, ...
Bővebben
Fittkonyha Angi oldalát gyakran nézegetem, és nem csak nézegetem, hanem csodálom is nap mint nap, hiszen valóban kifogyhatatlan az ötletekből, legyen ...
Bővebben
Egy ideje szemezgettem már a Szafi Free termékekkel, egyrészt amiatt, mert nagyon kevés ennél egyszerűbben felhasználható liszt, vagy lisztkeverék van ...
Bővebben
Már nagyon - nagyon régóta tartogattam egy szejtánkolbász receptet a számítógépemen! Valahol az interneten találtam (kérem, ha a kiötlője ráismer ...
Bővebben
Elérkezett az év utolsó napja is... Nálatok összeállt már a szilveszteri menü? Mi egyszerűen fogjuk zárni az évet: lencsefőzeléket készítek ...
Bővebben
Lehet, hogy a tél nem a legalkalmasabb időszak arra, hogy salátákat egyen az ember, azonban ilyenkor is fel kell töltenünk ...
Bővebben
Véget ért a karácsony. Lecsendesedtünk, megpihentünk, ünnepeltünk, együtt voltunk. Igaz, fehér ünnepünk nem volt (sőt, inkább tavaszi napfénynek örülhettünk), de ...
Bővebben
Ami a legtöbb magyar családban a vasárnapi húsleves, az nálunk a finn halleves! Szinte minden vasárnap elkészül, annyira szeretjük, és egyszerűen ...
Bővebben
A blog egyik legnépszerűbb bejegyzése a Foszlós zabos zsemle-muffin. Nemrég, amikor elfogyott a kenyerünk, ismét a muffin-formás megoldáshoz fordultam: hipp-hopp bekevertem ...
Bővebben
Nemrégiben néhány csodálatos őszutói napot töltöttem Bécsben. Előtte viszont Zita barátnőm megígértette velem, hogy ha törik, ha szakad, ez a ...
Bővebben
Az ősz, a tél nem különösebben "salátás" időszak, kevésbé kívánja az ember a harsogó zöldeket; sokkal inkább valami fűszeresebb, tartalmasabb, ...
Bővebben
... és ezen a ponton nem a munkába indulás előtti és hazaérkezés utáni sötétségre, nem a hűvös, szeles időre, nem ...
Bővebben
Nem tudom, te hogy vagy vele, de nálunk télen nagyüzemben működik a sütő: rendszeresen sül benne a nagy kedvenc sütőtök, ...
Bővebben
Kiváló hétköznapi ebéd vagy vacsora, de akár szendvicsbe is csomagolható az étel, amit ma mutatok nektek. Nagyon kiadós, finom és ...
Bővebben
Régóta kutatom már az üzletek polcain a "jó" összetételű cékla savanyúságot, hiszen az egyik kedvenc ételemről van szó. Sajnos azonban ...
Bővebben
Meg kell, hogy mondjam nektek: szeretem az őszt. Szeretem a színeit, a fényeit, hogy elő lehet venni a jó kis ...
Bővebben
Ha ősz, akkor nálunk indul a levesszezon! Szinte egy nap sem múlhat el valamiféle melengető, gazdag, zöldséges finomság nélkül. Múlt ...
Bővebben
Ezen a héten éppen a minimál konyhaművészetet gyakorlom: vasárnap bevásároltam egy adag zöldséget a sarki zöldségesnél, és igyekszem minden étkezésemet ...
Bővebben
Vannak olyan alapanyagok, amiket az ember érdekesnek tart, egészségesnek tart, be is szerzi, majd tologatja a polcon, mert nem jön ...
Bővebben
Gyorsan pörögtek a napok - hetek - hónapok a legutóbbi bejegyzésem óta; akkor még a nyarat vártuk, a napsütést, bárányfelhőket, ...
Bővebben
Ha te is nagy rajongója vagy a különféle turmixoknak, de unod a banánt, nyugodtan kombináld az ízeket és próbáld ki ...
Bővebben
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassan feltölthetjük vitaminkészleteinket a piacok és a zöldséges üzletek kínálatából, de azért még bizonyára ...
Bővebben
A piacokon már tobzódhatunk a primőrökben, amik szinte felkínálják magukat harsogó színeikkel, a zöldre éhező emberek legnagyobb örömére. :) Én ...
Bővebben
Ahogy azt a kamramustra bejegyzésemben is említettem már, a kamrámban mindig lapul néhány tonhalkonzerv (soha nem olajos, mindig a sós ...
Bővebben
Május 1-jét egy nagyon egyszerű étellel, ezzel a "tejes" bablevessel köszöntöm. Először Debrecenben találkoztam a tejes vajbab levessel, aminek az ...
Bővebben
Sokszor szemezgettél már a kedvenc üzletedben a gernélával vagy egy érdekesen kinéző tenger gyümölcsei mix-szel, de nem jutott eszedbe, hogy ...
Bővebben
Ha a gyors és finom kategória létezne a blogon, valószínűleg ott is toplistás lenne ez a recept: végtelenül könnyen elkészíthető, ...
Bővebben
Unod már a banánt, akarom mondani, a jól bevált krumplipürét? Bátran próbálj ki más növényeket is, ha pedig még meg ...
Bővebben
A gurulós málna kifejezés a fagyasztott málna csomagolásán legalább annyira elnyerte a tetszésemet, mint a "curly kale" angol fordítás a ...
Bővebben
Egészen véletlenül ismét a bab az alapanyag ebben a receptben, de mi más is lehetne így tél végén, tavasz felé ...
Bővebben
A szombati napom nagyon lóti-futira sikeredett; sokfelé kellett mennünk, és nagyon elfoglalt is voltam. Ilyen alkalmakkor kiváló választás egy konzerv ...
Bővebben
Zizi, a Zizi kalandjai blog tollából született meg a Vegán reggeli kötet, ami nagy kedvencemmé vált. Nemrég ismerhettétek meg a villámgyorsan megsüthető ...
Bővebben
Egy a szívemhez nagyon közel álló könyvben találtam meg ennek a máznak a receptjét, és mivel éppen volt itthon egy ...
Bővebben
Még korábban sikerült beszereznem egy csomag teljes kiőrlésű tönkölybúza darát. Igen, lisztet szerettem volna, de túl közel voltak egymás mellett ...
Bővebben
Tudjátok, miért érdemel külön bejegyzést ez a végtelenül hétköznapi és egyszerű recept? Hát mert hosszú évek után sikerült teljes mértékben ...
Bővebben
Ezek a kis korongok villámgyorsan elkészülnek, és már ugorhatnak is a táskádba, hiszen kiváló köztes étkezés lehet belőlük egy almával ...
Bővebben
Ebben az ételben benne van minden, ami kell: benne vannak a nyár ízei,a fűszerek varázsa, és talán az elvágyódás is ...
Bővebben
Korábban nem voltam nagy zabkása-fogyasztó. Általában egy gazdag szendvicset reggeliztem, kencékkel, csírákkal, zöldségekkel. Azonban ha korábban kell munkába indulni, nagyon ...
Bővebben
Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton... Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a ...
Bővebben
Ha gyorsan szeretnél finomat és melengetőt enni, az egyik legjobb választás a tésztaételek: hiszen amíg a tészta fő, már elkezdheted ...
Bővebben
Bizony, benne vagyunk a tél közepében. Havazás, jeges utak, szürkeség... Ilyenkor nehezen megy a felkelés, sőt, talán a reggeli sem ...
Bővebben
Annyira, de annyira vágytam egy kis körözöttre... Úgy, ahogy otthon ettük, paprikásan, sok hagymával, nagy szelet kenyérrel. Azonnal el is ...
Bővebben
A láda mélyén árválkodott még néhány burgonya főételnek kevés, köretnek sem az igazi. Mi legyen vele? - gondoltam magamban. És ...
Bővebben
Igaz, hogy a lencse sokkal inkább a szilveszteri időszakban kerül a tányérokra, de tudjátok, az én rajongásom a lencse iránt ...
Bővebben
Van az úgy, hogy néha az ember igenis nem főz meleg ebédet. Ritkán, de előfordul. Ilyenkor mi legyen a teendő? ...
Bővebben
Nemrég került fel a blogra a harcsával töltött káposzta receptje a blogra, ami igen sikeresen debütált. Remélem, ez a recept ...
Bővebben
Egyre több üzlet polcán köszönt minket a kínai kel, amit legalább olyan változatosan lehet elkészíteni, mint a kelkáposztát. Nekem nagy ...
Bővebben
Nagyon ritkán jut eszembe sütit készíteni, sokkal inkább a főzést és a zöldségfélékkel való kísérleteket érzem sajátomnak, azonban van az ...
Bővebben
A csicseriborsó liszt az olcsóbb gluténmentes lisztek közé tartozik, így érdemes kísérletezni vele. Korábban póréhagymás változatot készítettem, most pedig olaszos ...
Bővebben
Halászlé. Bejgli. Töltött káposzta. Ugye nálatok is előfordultak ezek az ételek az ünnepi asztalon? Kicsit talán meg is untad őket? ...
Bővebben
Vannak bizonyos kedvenc üzleteim. Tudom, hol a legolcsóbb a rizstej, amit általában iszunk, közben útba esik egy másik hely, ahol ...
Bővebben
Végre Debrecenbe is megérkezett a fodros kel! A Tudatos vásárló oldalon bővebben is tudsz róla olvasni, onnan idézem, miért is ...
Bővebben
Eljött az év utolsó napja is, amikor a legtöbb helyen készül a korhelyleves, fő a lencse és vagy családi körben, ...
Bővebben
Emlékeztek még a Kamramustra bejegyzésre? Most nagyon jól jöttek a megmaradt alapanyagok, hogy gyorsan összedobjak egy finom melengető ebédet. Olcsó, ...
Bővebben
Véget értek a karácsonyi ünnepek, és ezáltal véget ér lassan a halászlé - bejgli - töltött káposzta egyeduralom is a ...
Bővebben
Egyre többen vannak, vagyunk, aki ilyen vagy olyan okból kénytelen mellőzni a tojást a mindennapi étkezések során. Van, aki ezt ...
Bővebben
Nagyon vicces dolog a munkahelyen ebédelni és fotózni! Egyrészt a kis "ebéd klub" tagjai legalább annyira rajonganak a főzésért, mint ...
Bővebben
Hozzánk igazán könnyű vendégként érkezni: nem kell azon elgondolkodni, milyen ajándékkal toppanjon be valaki: elég beugrani egy zöldségeshez és néhány friss darabbal ...
Bővebben
... amikből persze szinte semmi nem látszik ezen a képen, úgyhogy a fantáziátokra bízom a háttérben elbújó hozzávalókat... Na jó, ...
Bővebben
Reggel 6:00. Csörög az óra. Ismét egy új nap, egy új hét, egy új alkalom telis-teli kihívásokkal, szépséggel, új ízekkel ...
Bővebben
A szombat, az igazán az én napom! Igaz, hálás lehetek amiatt, hogy a hétfőt sem várom kevésbé, mint a pénteket, azonban ...
Bővebben
Ez a hét a munkahelyi konyhában a napsugaras ételek hete volt: szinte minden nap egy élnénk, napsugaras, vidám színű ételt ...
Bővebben
Fantasztikus hétvégénk volt! Hosszas szervezés után Eszter barátnőm vendégszeretetét élvezve Budapesten töltöttünk néhány napot, ahol sok-sok kellemes percet töltöttünk el ...
Bővebben
Régebben, "mindenevő" koromban volt egy kényszerképzetem: nem szerettem az egyszerű ételeket. :) Minél különlegesebb, minél intenzívebb, minél kevésbé hétköznapi ételekre ...
Bővebben
Szeretitek a heti menütervet? Bevallom, én nagy rajongója vagyok... Mondjuk, bevallom nektek, én vagyok az a típus, aki még a nyaralását ...
Bővebben
Számtalan külföldi és magyar oldalon is belefutottam már, de a kipróbálás még váratott magára. Egyrészt az zsiradékok mellett az olajos ...
Bővebben
Nagyon szeretem az őszt! Szeretem a fényeit, a színeit, az ízeit. Még az esőt is szeretem, hiszen ez is elválaszthatatlan ...
Bővebben
Sok-sok szép és érdekes programmal indult (és folytatódik) az őszünk. Szép helyeken jártunk és járunk, és bizony én szeretek a ...
Bővebben
Őszintén bevallom, ami a reggelit illeti, a tradíciók embere vagyok: szeretek leülni a terített asztal mellé, és egy-két szelet kenyeret enni ...
Bővebben
Ugye milyen érdekes neve van ennek az ételnek? Azonban bármilyen cukinak is tűnik, nem a színéről kapta a nevét! :) ...
Bővebben
A gombafélék igen hálás alapanyag, én magam is gyakran és szívesen készítek belőle különféle fogásokat. Kiváló fehérjeforrás, ami nagyon jól ...
Bővebben
Igen, kedves olvasóim, jól láttátok, eltűntem egy időre az online receptek világából... A nyár vége nagyon intenzíven telt; utazásokkal, kirándulásokkal, ...
Bővebben
Lassan-lassan vége a nyárnak - és kezdődik az év egyik legszebb része! A nap valószerűtlenül sárgán néz le ránk, érik ...
Bővebben
Karfiol. Rakott. Ja, hogy ön vega? Akkor van rántott is. Pedig... Karfiolt enni igenis MENŐ! Ez a kellemetlen menzás és ...
Bővebben
Egyszerű. Zsírszegény. Káprázatos. Kell ennél kiválóbb reklám egy étel számára? :) A régi bejegyzések között böngészve döbbentem rá, hogy a ...
Bővebben
Néhány hónappal ezelőtt érkezett hozzánk kedves új kolléganőnk, Rita, aki a főztjével is levette a csapatot a lábáról. :) Nagy ...
Bővebben
Ha szereted az érdekesebb ízvilágot, ez a te napod! :) Mivel nem vagyok különösebben jó barátságban a kuszkusszal és a ...
Bővebben
A shiitake gombát megvenni ne féljetek! :) Manapság már egyre több helyen (piacon, nagyobb üzletekben) is kapható ez a különleges ...
Bővebben
Élmény-vásárló vagyok. Ha kimegyek a piacra, a "szükséges" bevásárlás hosszas délőtti programmá változik. Szeretem megnézni, megfogni a termékeket, elbeszélgetni az ...
Bővebben
Ugye emlékeztek még a sült afgán csicseriborsóra??? Azóta is gyakran készítem ezt a finom fűszeres csemegét, akár baráti összejövetelre, akár ...
Bővebben
Édes semmittevés - ez lehetne a mottója ennek a receptnek! :) Egy lusta hétvégén ugyanis hipp-hopp össze lehet dobni és ...
Bővebben
Kellemesen hűvös ez a hétvége (itt elnézést kérek azoktól, akik éppen a Balaton, vagy a Tisza-tó partján üldögélnek a napsütésre ...
Bővebben
Néha, amikor egyedül vagyok itthon, átfut a fejemen, hogy na, most akkor rendelek valamit vacsorára. Szerencsére általában sikerül elhessegetnem ezt ...
Bővebben
Igaz, a curry a maga melegítő fűszerességével nem egy tipikus nyári étel, de elég csak kinézni az ablakon: az időjárás ...
Bővebben
Egyik este némi tanácstalan toporgás után a konyhában felhangzott a szokásos kérdés: "Ööö... Ezt a babot... Ezt mivel kell enni?" ...
Bővebben
A gomba nagy kincs azoknak, akik nem, vagy csak kevés húst fogyasztanak, hiszen jelentős a fehérjetartalma. Én is előszeretettel készítem, ...
Bővebben
Nagyon szeretem a könnyű mediterrán ízeket, így kedvenc éttermem a Pata Negra, ahol már a pincér érkezésekor kikérjük az olíva tálat ...
Bővebben
El sem tudom mondani, hányszor terveztem már ennek a csini színű hummusznak az elkészítését! Annyi helyen találkoztam vele; magazinok lapjain, ...
Bővebben
Eszter barátnőm tavaly a születésnapomra egy sushi workshop-pal lepett meg. Nagyon kellemes időtöltés volt, és sokat tanultunk Japánról, illetve magáról ...
Bővebben
Csodaszép volt az elmúlt hétvége! Igazi nyári idő volt, kirándulásra éppen megfelelő! Ezeket a napokat igyekszünk mi is a szabadban ...
Bővebben
A tök kaporral házasítva az egyik legjobb nyári választás! :) A garnélával pedig egy kis csavar is kerül ebbe az ...
Bővebben
A töltött ételek kiválóak a maradékok elrejtésére! Térültem-fordultam a konyhában, és láttam, hogy megmaradt egy adagnyi főtt rizs, egy fél ...
Bővebben
Ha rendszeresen olvasod a blogot, már tudhatod: nagy rajongója vagyok a főzelékeknek. Egyrészt, mert akár reggel, munka előtt is könnyedén ...
Bővebben
A tavasz kiváló időszak a gombafogyasztáshoz: az erdőkben mindenfelé kelletik magukat a szebbnél szebb gombafajták, amikkel érdemes néha kísérletezni. Ha ...
Bővebben
Az egyetemi éveim alatt egy ideig Csilla barátnőmnél laktam, aki előszeretettel készített egy finom kukoricasalátát sok-sok lila hagymával és tejföllel ...
Bővebben
Nem tudom, a recept mennyire autentikus, de merészelem minestrone névvel illetni. :) Számomra ez az olasz étel a szinonimája egy ...
Bővebben
Komolyan mondom nektek, amióta rátaláltam a mexikói feketebab leves receptjére, egyik legnagyobb kedvencünkké vált... A mexikói tál is nagy barátunk ...
Bővebben
Megérkezett az igazi nyár, a piacok roskadoznak a finomabbnál finomabb zöldségektől. Hétvégi családi programnak is fantasztikusan jó a sorok között ...
Bővebben
Kedves ismerősünk és családja meseszép házikót vett: kerttel, kiskutyával, kiscicákkal töltik most a napjaikat a lakás-lét után. Már régóta esedékes ...
Bővebben
Vasárnap gyönyörű napunk volt: verőfényes napsütés, egy felhő sem úszott az égen, nem is vágytunk máshová, mint ki a szabadba ...
Bővebben
Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon ...
Bővebben
Hát igen... A 3 összetevőt felsorakoztató sóskaleves verhetetlen a maga egyszerű kifinomultságában. Kicsit több idő alatt kicsit több hozzávalóval viszont ...
Bővebben
No igen, hamburgert készíteni valahogy olyan jó... Kiváltképp, ha minden házilag készül, a buci és a burger is... Szerintem nincs ...
Bővebben
Kedves barátainktól kiadós adag hónapos retket kaptunk - ezúton is hálás köszönet érte. :) Fogyasztottuk szendvicsben, salátában, de tartottam attól, ...
Bővebben
Manapság sok olyan zöldség "alkatrész" kerül a szemétbe, ami nem csupán ehetó, de akár tápanyagokban gazdag is. Gondoljunk csak arra, ...
Bővebben
Amint a blogbejegyzéseken is látjátok, nagyon ritkán sütök sütit. Egyrészt egyáltalán nem vagyok édesszájú, másrészt nem is gondolom úgy, hogy ...
Bővebben
A zöldborsó, a citrom és a bazsalikom igen jó barátok, én mondom nektek! Ha már túl vagytok a zöldborsó hummuszon ...
Bővebben
Könnyű vacsoraötlet után kutatva bukkantam rá Fűszeres Eszter receptjére, a mézes padlizsánra, ami annyira érdekesnek tűnt, hogy azon nyomban kipróbáltam. Salátával és ...
Bővebben
Sokféle kenyérkísérleten vagyok túl, inkább több mint kevesebb sikerrel. A blog egyik legtöbbet olvasott receptje is a Foszlós zabos zsemle-muffin ...
Bővebben
Alkalmanként (különösen, ha éppen utazom valahová) szeretek gasztronómiai magazinokat vásárolni. Már Magyarországon is egyre több a színvonalas kiadvány, amiből lehet ...
Bővebben
Számomra már egy egyszerű füstölt lazacos szendvics is az egyik legfinomabb étel, most viszont sikerült igen jó áron néhány csomagot ...
Bővebben
Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) 150 g quinoa, ...
Bővebben
Sokáig tanakodtam azon, mit is készítsek abból a csomag gombából, amit nemrég vásároltam - nem tudtam túllépni a gombaleves, gombapaprikás, ...
Bővebben
Ígérem, egy időre leállok a levesreceptekkel, de hozok még egy színt nektek a palettára! :) Főleg amiatt, mert elkezdtem a ...
Bővebben
Beköszöntött az ősz... Vagy legalábbis valami történt: reggelente metsző, hideg szélben tekerek a munkahelyre, vacogva sétálok munka után... Valahogy próbálom ...
Bővebben
Az interneten egyre nagyobb számban megjelenő "egészséges táplálkozás" oldalait böngészve gyakran találkozom azzal, hogy sokan reggelire kásákat fogyasztanak, általában kissé ...
Bővebben
Az utóbbi napokban sem blogolni, sem főzni, de még bevásárolni sem tudtam, így a mai gyors ebédünk elkészítése során az ...
Bővebben
Ahogy látjátok, az utóbbi időben a blogbejegyzések sem voltak gyakoriak, sőt, bevallom, a főzéssel is hadilábon álltam... Azonban amikor ennyire ...
Bővebben
Ahogy ti is láthattátok, mostanában nem sok időm volt főzni, jöttem-mentem, és amikor itthon töltöttem néhány napot, igyekeztem maximum 30 ...
Bővebben
Nem tudom mennyire autentikus ez a halleves, sok-sok recept elolvasása után nálunk így készült - és hatalmas sikert aratott!! :) ...
Bővebben
Bizonyára ti is nézegettétek már az édesköményeket a piacon, vagy éppen a blotok polcán, elmerengve azon, vajon mit is készítsek ...
Bővebben
Emlékeztek még a babonézre? :) Számomra nagy-nagy felfedezés volt, és ami a legjobb benne, hogy akár könnyű burgonyasalátát is készíthetünk ...
Bővebben
Annyira, de annyira vártam már a tavaszt! A napfényt, a madárcsicsergést, a munkába biciklizést... :) Mindent sokkal szebb színben látok ...
Bővebben
Nektek megvan a kukoricafőzelék? :) Bevallom, én soha nem láttam még ilyen főzeléket, egyik nap az interneten jött velem szembe ...
Bővebben
Ha hétvégén lazacot sütsz ebédre, érdemes félretenni egy kisebb darabot, ami egyéb alapanyagokkal "felturbózva" új köntösben érkezik az asztalra. Nagy ...
Bővebben
Most néhány napig ismét távol voltam, mert a tavasz is mozgalmasan telik: néhány napot Németországban töltöttem (némi pihenéssel, majd sok ...
Bővebben
Hétvégén hosszú idő után sikerült rendet raknom a konyhában. Éppen dolgoztam, amikor kipattant a fejemből, hogy legfőbb ideje rendszerezni a ...
Bővebben
Már régóta keresem a majonéz (zsírszegény, netán zsiradékmentes) alternatíváját, hiszen akár például a húsvéti asztalon is helye lehet egy gazdag, ...
Bővebben
Említettem már, hogy nagyon szeretem az üvegtésztát? Igazán könnyen elkészíthető (még főzni sem kell), és kiválóan felveszi annak a pikáns ...
Bővebben
Ez az év intenzíven érkezett: rengeteg munkával, utazással, tennivalóval. Emiatt a régi, jól bevált, 30 perces receptjeimet helyeztem előtérbe, így most némi ...
Bővebben
A leopárd kalács már tavaly év végén elkezdett körbefutni a magyar blogokon, köszönhetően Limarának, a kelt tészták nagyasszonyának, aki a ...
Bővebben
Az új év elhozta a konyhám megújulását is: igyekszem mindent felhasználni, ami jelenleg itt-ott a szekrényekben, polcokon, dobozokban, fagyasztóban bujkál ...
Bővebben
Nem rég rendet raktam a szakácskönyves polcomon, és amennyire időm engedte, belemélyedtem egy-két szakácskönyvbe, közte a River Cottage - Zöldséget ...
Bővebben
Éppen kissé betegen tengődöm, épp csak elegendő mennyiségű köhögéssel, orrfújással és torokfájással ahhoz, hogy a sokat emlegetett "rossz közérzet" meglegyen ...
Bővebben
A korábbi bejegyzéseimet böngészve vettem észre, hogy sok-sok egyszerű vagy éppen pikáns gombával készült étel szerepel a blogon. Készítettem már ...
Bővebben
Az utóbbi napokban több szakácskönyvben és internetes oldalon is szembejött velem a thai leves garnélával / csirkével, így szinte már ...
Bővebben
A hummusz iránti rajongásomat más ismeritek... :) Örök kedvenc a klasszikus változat, de nagyon szeretjük a pikáns fokhagymás-diósat is. És ...
Bővebben
Ma egy igen kiadós és könnyen elkészíthető étellel érkezem, ami nálunk főételként szerepelt a heti menüben, de akár köretként is ...
Bővebben
Nagyon szeretjük a sült gesztenyét! A tél számunkra szinte elképzelhetetlen a finom, illatos sült gesztenye nélkül. :) Sajnos a téli ...
Bővebben
Nagyon szeretem a Chili és Vanília blogot, emlékeim szerint az első gasztroblog volt, amit évekkel ezelőtt elkezdtem olvasni. Azóta is folyamatosan figyelem, ...
Bővebben
A tegnapi napot lustálkodással töltöttem. Intenzíven. :) Ennek megfelelően keveset is ettem, hiszen nem túl sok energiát használtam fel... Ebédre ...
Bővebben
Alkalmanként, ha a bioboltban járok, a kosaramba kerül 2-3 csomag növényi alapú (pl. zabpelyhes, gabonás) fasírtpor. Ez az én "fast ...
Bővebben
Mint tudjátok, korábban sem voltam édesszájú (és szerencsére most sem vagyok az), viszont a sós ropogtatnivalókkal jó barátságot ápoltam és ...
Bővebben
Már nagyon régóta szemezgettem a világsikert elért 2 hozzávalós zabkeksszel, ami körbefutott az interneten (recept pl. itt). A konyhámban éppen ...
Bővebben
Habár ebben a hűvös időben sokan nyúlnak a teás- és kávés bögrék felé, néha jólesik egy kis nyáridéző gyümölcsös frissítő ...
Bővebben
Karácsonykor készítettem először ezt a bámulatosan finom köretet, de azóta már többször is készült ezzel a módszerrel és ezzel az ...
Bővebben
Még december elején Eszter barátnőmmel ettem egy mennyei burrito-t a budapesti látogatásom alkalmával, és ahogy Deliciously Ella könyvében (Egyél jókat Ellával) ...
Bővebben
Ha rendszeres olvasóim vagytok, tapasztalhatjátok, hogy nem törekszem mindenáron a klasszikus húsos receptek húsmentesítésére, illetve a feldolgozott élelmiszerektől is óvakodom ...
Bővebben
Tavaly télen még a narancsos sütőtök krémleves volt nálunk a befutó, most azonban Zizinél rátaláltam egy újabb ízre, ami nagyon megtetszett nekünk ...
Bővebben
Amikor összejön egy kisebb-nagyobb társaság nálunk, igyekszem többféle sós és édes ropogtatni-valót kínálni. Természetesen Deliciously Ella karácsonyi receptjei között is ...
Bővebben
Karácsonyra készülve már december elején elkezdtem böngészni a kedvenc oldalaimat, mert lehetőség szerint egyszerű, ámbár különleges és ízletes vacsorát terveztem ...
Bővebben
Már tavasszal is szemeztem Chili és Vanília Fordított citromtortájával, de akkor még eperrel készítettem, gluténmentes változatban. Most azonban halomban állt itthon a kezeletlen ...
Bővebben
Nem szeretném túlmisztifikálni a superfood fogalmat, azonban ha ennyi jóságot sikerül összeillő egységbe foglalni a tányéron, nem szeretnék szó nélkül ...
Bővebben
A nagy harcsa-futam tovább fokozódik! :) Ahogy a tegnapi bejegyzésemben is írtam, egy jó nagy csomag harcsát vettem elő a ...
Bővebben
Ezt a receptet abszolút a szerencsés véletlenek összjátéka szülte. :) Jó nagy adag fagyasztott harcsafilé várt felhasználásra a fagyasztóban, és ...
Bővebben
Beszereztem a bioboltban egy csomag feketebabot. Csak a színe miatt. :) Fogalmam sem volt, hogy ezt a számomra különleges babfélét ...
Bővebben
A lusta, hideg hétvégék nem is kezdődhetnének jobban, mint egy hatalmas bögre (rizstejes :) ) kakaóval és egy finom, gazdag ...
Bővebben
Bármennyire is szeretjük a telet, a havazást, az ünnepeket, egyvalamiben biztosak lehetünk: a téli vitaminpótlás meglehetősen nehézkes... Erre nyújtanak kiváló ...
Bővebben
Ismét Dankóné R. Magdolna, A főzés gyerekjáték című szakácskönyvéhez fordultam, ami tele van jobbnál jobb, hétköznapi alapanyagokkal dolgozó, ám korántsem hétköznapi receptekkel ...
Bővebben
A bulgurral nem állok közeli viszonyban - néha szeretem, néha nem. :) Most a "szeretem korszakot" élem, és hálás is ...
Bővebben
Ilyenkor télen még nagyobb kihívást jelent az, hogy megfelelő mennyiségű nyers és friss zöldségeket is tartalmazó ételeket fogyasszunk. Érdemes azonban ...
Bővebben
Kíváncsi voltam, milyen az összhatása egy olyan ételnek, ami teljes mértékben zsiradék nélkül készül, friss zöldségekből, rizsből és hüvelyesekből (ez ...
Bővebben
Már olyan régóta kerülgettem egy csomag üvegtésztát a konyhámban, hogy éppen megérett az idő a felhasználására. :) Természetesen keleties ízvilággal ...
Bővebben
Ezzel a rövid bejegyzéssel megmutatom nektek, hogy milyen könnyű helyi, szezonális (biodobozos)alapanyagokra alapozva összedobni egy húsmentes, mégis színes és változatos ...
Bővebben
Nagyon szeretem a szakácskönyveket. Különösen azokat, amik kellemes, olvasmányos stílusban megírva nem csak ételeket, hanem az életet is közvetítik. Nagy ...
Bővebben
Ezt az ételt hétvégén dobtam össze gyorsan, mindabból, amit a hűtőszekrényben találtam. Kevés maradék lazacot használtam hozzá, ami éppen csak megízesítette ...
Bővebben
Az egészséges életmód térhódításával egyre inkább előtérbe kerültek a fermentált zöldségek, amelyek közül a Kimchi, azaz a koreai csípős káposztasaláta ...
Bővebben
Mit főzzön az ember, amikor éppen rohan, de azért másnap szeretne házi finomságot vinni a munkahelyére? Ilyenkor mindig jól jön ...
Bővebben
Igazi klasszikus finomság, vékonyra szeletelve finom csemege, de gyümölcskenyérhez, sütikhez, bonbonok és szaloncukor töltéséhez is ajánljuk. Eszter barátnőm vendégposztja következik ...
Bővebben
A cukkini szezonnak ugyan már vége, de most találtam meg ezt a képet erről a nagyon finom és egyszerű cukkinis ...
Bővebben
Ismét egy levesrecepttel érkezem, úgy tűnik, ebben az őszies időben valóban megnő a levesigényünk. :) Ennek a receptnek a joghurtos verziója ...
Bővebben
Lassan-lassan bekúsznak a napjainkba a fagyos éjszakák, hűvös nappalok, a sötétben munkába indulás és a sötétben hazatérés... Habár nem ez ...
Bővebben
Ehhez az ételhez a múlt heti csapatépítőnk szolgálta az inspirációt, ahol egy ehhez hasonló, könnyen-gyorsan összedobható desszerttel zártuk a közös ...
Bővebben
Facebook-oldalunk olvasói már régóta várják ezt a receptet, amit egy napi menü megírásakor említettem az olvasóknak. Azóta többször készült már, de ...
Bővebben
Üde, könnyen elkészíthető, játékos ízek, nagy kedvencem, a hummusz finomságát idézve. Próbáljátok ki az articsókát, pizza tetején is kiváló, de ebben ez ételben szinte ...
Bővebben
Szerintem az egyik legjobb dolog, ami patisszonnal történhet, az a rántott verzió. :) A makrobiotikus étrend szerinti rántott patisszon nagy-nagy ...
Bővebben
Többször kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy tényleg minden nap főzök? :) A válaszom pedig: igen. Szinte minden nap, de ...
Bővebben
A zabkekszek az uzsonnás dobozok elmaradhatatlan tartozékai - most egy klasszikus ízben készítettem el őket. 160 g natúr, sótlan földimogyoró ...
Bővebben
Nagyon szeretünk mártogatni! Mindig tartunk a hűtőszekrényben 2-3 fajta kencét, így ha munka után hazatérve csak úgy harapnánk valamit, elég ...
Bővebben
Emlékeztek a múlt hétvégére? A verőfényes napsütésre? Hát, ha nektek is távoli emlék csupán a nyárutót idéző vidám napsütés, hoztam ...
Bővebben
Kipróbáltam. Tetszett. 1 hozzávalóval is lehet finomat alkotni. :) 1 fej kelkáposzta A kelkáposztát 0,5 cm széles szeletekre vágtam. Sütőpapírral ...
Bővebben
Azt a címet is adhattam volna ennek a bejegyzésnek, hogy Nokedli erdei gomba raguval, hiszen végre megszületett a tökéletes állagú ...
Bővebben
Éppen Fittkonyha Angi oldalát böngésztem, amikor megláttam ezt a receptet. Hirtelen továbbgondoltam, majd megszületett az én sütőtökös változatom, ami természetesen ...
Bővebben
Egy igazi hummusz rajongónak (mint például én) igazán természetes, hogy továbbgondolja a szeretett ízeket. Így találtam rá arra Baba Ghanoush ...
Bővebben
Amikor a recept eredetijét receptet megláttan az interneten, rögtön tudtam: ez a kenyér kell nekem. Most. :) Nem is haboztam, gyorsan ...
Bővebben
Ajándékba kaptunk egy üveg finom szilvabefőttet. Nagyon örültünk neki, mert sok-sok odafigyeléssel, minimális nádcukor hozzáadásával készült. Mivel önmagában csak ritkán ...
Bővebben
Nagyon szeretem a lencsét! Gyakran kerül az asztalra, főleg a vörös lencse, ami gyorsan elkészül és könnyebben is emészthető, mint ...
Bővebben
Egyik este nagyon későn értem haza, ilyenkor mindig reggel főzök, hiszen nem indulhatok el munkába házi készítésű ebéd nélkül. :) ...
Bővebben
Olyan sok gyönyörűséges, mosolygóan narancssárga sütőtök sorakozik a kis kamrapolcomon, hogy azon nyomban elő is kerestem a gyümölcscentrifugámat, hogy folyékony ...
Bővebben
Még mindig a párizsi kiruccanásom alatt felhasznált recepteket dolgozom fel, ez a palacsinta is Dia barátnőmtől származik, aki gyakran kezdi ...
Bővebben
Ismét egy leves recepttel érkezem, amit kedves barátnőmmel, Diával készítettünk, akit múlt héten látogattam meg Párizsban. :) Nagy öröm volt ...
Bővebben
Megállapítom: fehér színű krémlevest nem lehet szépen fotózni. Főleg nem egy munkahelyi konyhában. :) Azonban ez a tény benneteket ne ...
Bővebben
Igazi nyár végi finomság a napsugarat idéző ízekkel. :) 4 adag soba tészta himalája só 1+1 ek. extra szűz olívaolaj 1 ...
Bővebben
Amikor ezt a curryt készítettem mazsolás quinoával, elláttam ebéddel két kolléganőmet is. Ez a recept az ő ötletük alapján született, ...
Bővebben
Várjátok már az őszt? Én nagyon! Szeretem a nyarat is, de az ősz színeit, a beeső napsugarak meleg fényét is ...
Bővebben
Igazi hiánypótló bejegyzés és egy vallomás következik. :) Mióta nem eszem húst, tejet / tejtermékeket és tojást (csak alkalmanként halat, ...
Bővebben
A hétvégét otthon töltöttem a szüleimnél - nagymamámnál. Ilyenkor nagy bizony a sürgés - forgás a konyhában (is). A vasárnapi ...
Bővebben
Nagyon-nagyon régen Nóri barátnőm mesélte, hogy tejben sült burgonyát készített - ami aztán jól kifutott szegénynek a sütőben. :) Én ...
Bővebben
Angliában élve váltam a coleslow rabjává... Minden nap meg tudtam volna enni, és el is készítettük szinte minden vacsorához. :) ...
Bővebben
Nem tököltem ma, hanem főztem egy jó kis töklevest. :) Ha nincs éppen kéznél rizstejszín, akár anélkül is készíthető (recept ...
Bővebben
Facebook-oldalunk lelkes olvasói már értesülhettek arról, hogy szipi-szupi jégkrém készült a konyhámban, méghozzá két hozzávaló segítségével. Kíváncsiak vagytok már, hogy mit ...
Bővebben
A hosszú hétvége utolsó napja a lakásfelújítás utolsó napját is jelentette egyben. Végre minden a helyére került, és boldog megelégedéssel ...
Bővebben
Annyira megkívántam a chilis babot... Annyira, de annyira, hogy leromboltam bab- és kukorica konzervet venni a közeli kisboltba és azonnal ...
Bővebben
A nap felismerése: augusztus 20-án nincs otthon egy falat kenyér sem. Jeeeee... Szerencsére azonban a kánikula már nem akadályoz a ...
Bővebben
Nagy-nagy rajongója vagyok a padlizsánkrémnek! Korábban rendszeresen, hatalmas tömegben készítettem a majonézes verziót, azután a táplálkozásom változásával mustárosan is kacérkodtam ...
Bővebben
A munkahelyemen a srácok gyakran elsütik a "Mitől lehetne jobb ez a Mars csoki? Rántsuk ki" poént, amikor valamelyik tányéron ...
Bővebben
Ez a leves nem több, mint ami, és nem is akar több lenni. :) Ez a leves két hozzávaló tökéletes ...
Bővebben
Még mindig nem estünk túl teljes mértékben a lakás felújításán, de már jó úton járunk afelé, hogy nyugodtan hajtsuk álomra ...
Bővebben
Nagyon szeretem azokat a recepteket, ahol a zöldségek elrejthetők, így azok is fogyasztják őket, akik egyébként elzárkóznak a "túl zöld" ...
Bővebben
Hatalmas megtiszteltetés ért, hiszen ebben az évben én is részese lehetek a Nespresso által szervezett Kávépárbajnak. Nagy izgalommal vártam a ...
Bővebben
Ennek a főzeléknek olyan jó kis színe lett, hogy azon nyomban a "csajos" jelző jutott eszembe :). De természetesen mindenkinek ...
Bővebben
Éppen a Zizi kalandjai blog legújabb muffin bejegyzését nézegettem, amikor eszembe jutott, milyen régen kapcsoltam már be a sütőmet - legalábbis édesség-sütés ...
Bővebben
Régebben Nigelláról mondták, hogy ő a fagyasztott zöldborsó királynője, hiszen rengeteg műsorában csak hipp-hopp előkapott egy zacskónyit és már össze ...
Bővebben
Nálatok hogy készül a borsóleves? :) A mi családunkban kétféle verzió váltakozik... Az egyik fűszerpaprikával, gazdagon zöldségelve készül, míg a ...
Bővebben
Igaz, a curry inkább melengető őszi étel, de a kánikula végével nagyon megkívántam valamiféle tartalmas, fűszeres fogást, a sok-sok nyers ...
Bővebben
Tombol a kánikula, azonban mégis vágyik az ember néha egy kis édességre... Nálunk a "néha" halmozottan igaz, hiszen ahogy a ...
Bővebben
Ahogy már a Facebook-oldalamon is többször utaltam rá, ha a debreceni Nagypiacon járok, első utam szinte mindig a gombapulthoz vezet, ...
Bővebben
Szalad a nyár, ezért ritkásabbak a bejegyzések, hiszen az elmúlt időszakban vagy úton voltam (és akkor szigorúan csak telefon van ...
Bővebben
A fantasztikus ízvilágú ananászos harcsa gyros után kedvem támadt egy gyors vegán gyroshoz is, és ez a villámgyorsan elkészülő cukkinis ...
Bővebben
Nagy "találmány" a vajbab, ha sikerül finom zsengét venni a piacon, napokig esszük, mindenféle változatos formában. Ebben az évben egy ...
Bővebben
A tökcsánka és a hummusz osztatlan sikere után az jutott eszembe, ha már a hozzávalók rendelkezésre állnak, miért ne születhetne a ...
Bővebben
Ha vasárnap netán későn kelek (ami nem fordul elő túl gyakran ;) ), egy finom tápláló turmix-szal indítom a napot. Jóleső ...
Bővebben
Évekkel ezelőtt kezdtem el gasztroblogokat olvasni, és még mindig van néhány kedvencem az akkori időkből... És képzeljétek! 2009 óta van ...
Bővebben
Hogy miért 2:1 recept? :) Mert a citromos - cukkinis alaptészta önmagában is elkészíthető, így vegán receptet kapunk. Én külön ...
Bővebben
Akik régóta olvasnak, tudhatják, hogy kevés nagyobb hummusz rajongó van nálam. Ha egy étteremben hummusz szerepel az étlapon, arra én ...
Bővebben
Nagyon finomnak ígérkező, zsenge csillagtököt kaptunk ajándékba, és én a csillagtökkel kapcsolatban valahogy mindig a rántott verzióra asszociálok. Mióta azonban ...
Bővebben
Amikor a Pásztortáska Baráti Kör oldalán megláttam a "Tökcsánka" receptet, amit Szilvi készített, azonnal tudtam, hogy el kell készítenem, hiszen ...
Bővebben
Őszintén megmondom, korábban a padlizsánnal ki lehetett kergetni a világból :), és még jelenleg sem tudom minden formában elfogyasztani. Akadnak ...
Bővebben
A céklaleves jött, látott és győzött a konyhámban. Készítettem már joghurttal, majd a tejtermékek elhagyása után rizstejszínnel, és mindig ugyanazt ...
Bővebben
Soha nem kísérleteztem még káposzta, kelkáposzta vagy egyéb leveles zöldségek töltésével, azonban nemrég rábeszélt egy bácsika a piacon, hogy egyszer ...
Bővebben
Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni - lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem "utaztak" sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen ...
Bővebben
Készítettem már Fish & chips-et nagyon másként (recept itt), illetve tapasztalhattátok, hogy üvegezésben is jó vagyok :) (recept itt és ...
Bővebben
A saláta manapság már nem néhány levelet vagy bánatos paradicsomkarikát jelent, ecetes - cukros vízben, esetleg némi joghurtban úszkálva... Sokkal ...
Bővebben
Semmiféle burgonyázás nem szükséges ennek az ételnek a néven nevezéséhez, hiszen a fogás nem több, mint egy otthoni, melengető krumplifőzelék ...
Bővebben
Éppen a napok óta a konyhapulton álló teljes kiőrlésű pitához gondolkodtam egy jó kis gyros recepten, amikor kezembe akadt egy ...
Bővebben
Amikor ezt a pizzát kivettem a sütőből, azonnal bevillant, hogy a feltét teljesen úgy néz ki, mint egy csokor virág! ...
Bővebben
Chili és Vanília Fordított citromtorta receptje adta ennek a receptnek az ötletét, olyan hívogató volt... A süti jelenleg nálunk a tavasz ...
Bővebben
Szeretitek a kapros dübbencset? ... ööööö... Vagy inkább... Ismeritek a kapros dübbencset? Számomra ez a fogalom teljesen ismeretlen egészen volt ...
Bővebben
Ezen a héten ismét részt vettünk a biodoboz átadáson, így másnapi ebédünket a dobozban fellelhető alapanyagokból készítettem. :) De mi is az ...
Bővebben
Már a málnás joghurt készítésekor is azt forgattam a fejemben, hogy ez a történet tökéletesen megállná a helyét jégkrémként is, ...
Bővebben
Nincs mit tenni, imádom a krémleveseket. Nincs annál nagyszerűbb érzés, mint amikor az ember összepakol néhány hozzávalót egy edénybe, tesz-vesz, ...
Bővebben
Az ez évi olaszországi kalandozásom során nem csupán fekete tésztát, hanem az ebben a receptben szereplő színes csodát is sikerült beszereznem ...
Bővebben
Mindig tartok otthon néhány (bio) paradicsomkonzervet, amit szükség esetén előkapok a szekrényből, és néhány percen belül máris az asztalon gőzölöghet ...
Bővebben
Ahogyan már az itt leírt pogácsa receptnél is említettem, kedves kollégám gyakran ellát minket a saját kertjében termett friss fűszernövényekkel, ...
Bővebben
Sokféle okból lehet háttérbe szorítani az egyik alapélelmiszerünk, a burgonya fogyasztását. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a burgonya fontos ...
Bővebben
Ahogy már korábban is láttátok, a hosszú munkanapok után nagyon sokszor főzök villámgyorsan elkészíthető ételeket, ez a fogás éppen a ...
Bővebben
Imádom a tavaszt és a nyarat! Elkezdődtek kellemes piacozós hétvégéim, és a beszerzett zsákmányokból rendszeresen összerakok egy-egy ilyen ebédet. :) ...
Bővebben
Némi megmaradt csicseriborsó liszt felhasználásához kerestem receptet, amikor megtaláltam ezt a csodás focaccia receptet Delicioulsyella oldalán. Természetesen azonnal belevágtam, és ...
Bővebben
Mióta felhagytunk a tejtermékek fogyasztásával, nem kísérleteztem még a joghurt pótlásával, azonban teljesen véletlenül szembejött velem az interneten ez a recept, ...
Bővebben
Általában hetente / kéthetente egyszer fogyasztunk halat; vagy könnyű harcsafilét, vagy zsírosabb lazacot / tenger gyümölcseit, így most csak a ...
Bővebben
Maradékfelhasználó recept, sietős hétköznapokra, amikor fél 9-kor teszi le az ember a lantot a munkában, és még bevásárolni sem volt ...
Bővebben
Kedves barátnőmet látogattam meg az utóbbi napokban külföldön, és a hosszú vonatútra készülve bizony elgondolkodtam, mit is vigyek magammal a ...
Bővebben
Ha hétvége, akkor süti :). És ismét egy átalakított recept a Nők Lapja Konyha legújabb számából. Alog néhány hozzávaló, minimális erőfeszítés, a ...
Bővebben
Ugyan Mindenmentes Nóri köményes ropogósa még mindig nagy sztár a családban, miután kedves kollégám jelentős mennyiségű snidlinggel látott el, hirtelen ...
Bővebben
Kisebb családi összejövetel volt nálunk, így ismét elérkezett azon kevés alkalmak egyike, amikor elgondolkodtam azon, mit is kellene sütni? Épp ...
Bővebben
Ebben a receptben az a nagyszerű, hogy nincsenek korlátok, nincsenek szabályok: egyszerűen dobálj bele egy edénybe mindenféle neked kedves, kezed ...
Bővebben
Nagy rajongója vagyok a hummusznak, egyik kedvencem a sült fokhagymás - diós verzió, de készítettem korábban zöldborsóból is. Nemrég az ...
Bővebben
A tavasz nagy "találmánya" a zöld leveles zöldségek felbukkanása a piacokon. Nekem személyes kedvencem a spenót, amit igyekszem nyers formában ...
Bővebben
Habár gyerekkoromban kimondottan ellenérzéseim voltak a káposztás tésztával kapcsolatban, manapság alkalmanként egyszerűen annyira megkívánom, hogy rögtön el is kell készítenem ...
Bővebben
Úgy gondolom, az egészségesen étkező / étkezni próbáló olvasóknak nem kell bemutatni a brokkolit, mindannyiunk barátját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és ...
Bővebben
A bejegyzéseimben már többször utaltam rá, hogy nem vagyok különösebben édesszájú; a blog süteményeit is főleg Eszter barátnőm vagy Anyóspajtás ...
Bővebben
Az elmúlt hónapok során futótűzként terjedt az internetes gasztro oldalakon a karfiol alapú pizza, amit fantasztikus ötletnek tartottam. Elkészítésében sajnos ...
Bővebben
Ha ti is nagyon kívánjátok már a zöld ízt :), ne habozzatok elkészíteni ezt a levest, mert minimális erőfeszítéssel, rövid ...
Bővebben
Nagyon egyszerű és könnyű vegán ebéd, ami pillanatok alatt ott gőzölög az asztalon. :) A fasírthoz: 350 g brokkoli 200 ...
Bővebben
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom az angol konyhát! Valóban megosztó, hiszen kevésbé kifinomult, mint a francia, ...
Bővebben
Tönkölylisztes - mákos recepteket keresgéltem éppen az interneten, amikor rábukkantam erre a csodás receptre. Már a kép is csalogató volt, ...
Bővebben
A harcsa brassói után ismét egy átalakított, de házias jellegű ételt hoztam nektek, zsírszegényen, de nem kevésbé ízletesen. Érdemes kipróbálnotok! ...
Bővebben
Ezt a kissé csípős, pikáns salátát keleti ételek kísérőjeként, vagy grillezett tofuval töltött szendvicsbe ajánlom, ha éppen hideg munkahelyi ebédet ...
Bővebben
Ha gyorsan szeretnénk finom levest, ne a zacskós verziót dobjuk össze, nézzünk körül a kamrapolcon, ott megtaláljuk a megoldást a ...
Bővebben
Egyik nap ellenállhatatlan vágy tört rám egy nagy tányér hazai ízeket idéző brassói iránt... Azonnal neki is álltam elkészíteni, természetesen ...
Bővebben
Habár ezt az ételt is muszáj kategóriákba szorítani, a végeredmény messze túlmutat azon, amit a "főzelék" címkével szokás illetni. Igazi ...
Bővebben
Hihetetlenül finom és egyszerű étel; a recept a Zöldséget minden napra! című szakácskönyvből származik. Ha valóban gyorsan elkészülő ebédet szeretnétek, érdemes a csicseriborsót előre ...
Bővebben
Gyönyörű bio karalábé kacsintgatott rám a kamrapolcról, és egy főzelékimádó családban mi más is készülhetett volna belőle, mint főzelék? :) ...
Bővebben
Nagyon szeretem az egytálételeket. A sok-sok finomság, amit elrejtenek, egy izgalmas, kerek egésszé áll össze - nem történt ez másképpen ...
Bővebben
Hamarosan itt az "igazi" tavasz, s tegnap, miután a pilates órámnak vége lett, és éppen csodálatos napsütésben sétálgattam, azon gondolkodtam, mit ...
Bővebben
A Pásztortáska Baráti kör (amely szerintem az egyik legjobb kezdeményezés, amivel mostanában találkoztam) oldalán bukkant fel a sütőtökös lencse sabji receptje, ...
Bővebben
Kedvenc kukoricalevesünk, és az ez alapján készült muffin után Aliz barátnőm is ebbe az irányba kalandozott, más ízvilággal, de nem ...
Bővebben
A kakaós csiga újra felfedezése óta foglalkoztatott a KALÁCS gondolata. Igen, csupa nagybetűvel! :) Puha, foszlós kalácsra vágytam, amit azonban ...
Bővebben
Ismét megnyílt Eszter barátnőm sütödéje, a mai finomságot neki köszönhetitek. :) Jó étvágyat kívánunk hozzá. :) 4 ek őrölt lenmag ...
Bővebben
Keljünk 15 perccel korábban és reggelizünk jót - jól. :) póréhagymás tofurántotta (recept itt és itt) pirított kovászos rozskenyér sárgarépa ...
Bővebben
Nem gyakran főzök édes leveseket, néha almaleves vagy egyéb szezonális gyümölcs kerül csak a levesestányérba, most azonban egy újabb villámgyors ...
Bővebben
Ha harcsa, akkor csak grill - ez nálunk a nagy családi mantra. Azonban néha nem árt egy kis csavar. :) ...
Bővebben
Aliz barátnőm dobta össze ezt a szuper édességet, 5 perc munkával. Ugye ennyi időtök bármikor van... főleg egy finom édességre...? ...
Bővebben
Egyik kedvenc blogomon már ennek a csodálatos receptnek a látványa is azonnal alkotásra buzdított, azonban amikor elképzeltem az ízeket (és ...
Bővebben
Kíváncsiak vagytok, ugye, hogy mi is főtt a konyhámban? :) A bableves szó hallatán ugyanis mindenkinek a lágyan rengő sonkakockák ...
Bővebben
A farsangi szezon közepén mi sem szerettünk volna fánk nélkül maradni :), és mivel kiváló tej-és tojásmentes receptre bukkantam itt, ...
Bővebben
Kedves kolléganőm, Aliz látott ma minket vendégül, a recept az ő repertoárjából került ki. Ugye milyen szépek a színek? Az ...
Bővebben
Így a tél vége felé már nagyon ki vagyunk éhezve a harsogó színekre, és mivel a paradicsomos káposzta hatalmas kedvenc ...
Bővebben
Szeretem a muffinokat, mert egyszerűen összekeverem, megsütöm őket, majd csomagolhatom is tízóraira. Most is egy ilyen egyszerűségében is nagyon finom ...
Bővebben
Az avokádókrém nagy kedvenc nálunk, már szerepelt is a blogon itt, most csupán annyit tettem, hogy a fokhagyma krémesre sült ...
Bővebben
Ha szorít az idő, sok a munka, vagy menni kell ide-oda, akkor se habozz főzni! 15 perc alatt finom, meleg, egészséges ...
Bővebben
A Minőségi Evők Klubja - Lakásétterem-ben tartott indiai ebéd utolsó felvonása, a tandoori tofu falatok és az édesburgonya - csicseriborsó ...
Bővebben
Ritkán főzök Jamie Oliver-től, de a Minőségi Evők Klubja Lakásétterem-ben főzött ebédre készülve "szakácstársam", Andi, kiváló receptet talált, amit végül ...
Bővebben
Fantasztikus volt az első lakáséttermi élményem , ahol Andival India világába kalauzoltuk el vendégeinket. Előételként ezeket a tandoori tofu falatokat ...
Bővebben
Hosszú idő után ismét örömmel vettem használatba a nagymamámtól kapott öntöttvas edényt. Ritkán használom, talán havonta egyszer, de most, hogy végét ...
Bővebben
A paradicsomos káposzta elkészítésénél megmaradt egy fél fej káposztám, s mivel a reggelik új formába öntése folyamatban van (ahogy már ...
Bővebben
Korábban szerepelt a blogon egyik nagy kedvencem, a paradicsomos káposzta, most azonban teljes mértékben sűrítés nélkül sikerült, illetve kevés természetes ...
Bővebben
Amióta megtaláltam a River Cottage-féle bűvös kenyértészta receptet, nem tudok betelni vele: készítettem már belőle pizzát, zsemlét és grissinit is. De ...
Bővebben
Szeretek itthon kekszet tartani, kellemes majszolni-való a kávé mellé, vagy csak úgy felkap az ember egyet-kettőt, mikor munkába indul, és ...
Bővebben
Nagyon ritkán van olyan alkalom, hogy két nap ugyanazt eszem, és ez ugyanígy igaz a reggelire is. Emiatt folyamatosan kísérletezem ...
Bővebben
Már a Pásztorpite húsmentessé változtatásánál feltűnt, hogy a vörös lencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben, így most egy ...
Bővebben
Eszter barátnőm készítette el Pocak Panna finomságát, így az ő közvetítésével jut el hozzátok ez az igazán remek süti! Ne feledjétek, ...
Bővebben
Karácsonykor már beszámoltam nektek a tej-és tojásmentes bejgliről, amit Anyóspajtás készített; ez a kakaós csiga hasonló tésztából készül, reggelire kiváló ...
Bővebben
A gombát nagyon sok formában fogyasztjuk, levesként, paprikásként, fasírtként, reggelire, vagy akár csak egyszerűen megsütve, azonban ritkán hallunk gombafőzelékről. Az ...
Bővebben
Ahogy már a vegán sós kréker esetében is megosztottam veletek, a sós rágcsálnivalók jobban megmozgatják a fantáziámat, mint a sütemények ...
Bővebben
Tegnap este igazán jól sikerült a vacsora, még ma reggel sem voltam éhes. :) Viszont reggeli nélkül nem indulhat a ...
Bővebben
Az angol konyhát lehet szidni és lehet nem szeretni, de tagadhatatlan, hogy a klasszikus pub ebédek, vagy éppen a fish ...
Bővebben
Amióta nem eszem húst (csak alkalmanként halat), kimaradok a nagy hétvégi családi húslevesezésekből, amikor mindenki jól megpakolja a tányérját a ...
Bővebben
Ismét Eszter barátnőm kápráztat el titeket, kedves olvasóim, aki a blog ügyeletes "mentes" süti részlegének oszlopos tagjaként (a "mentes" Nürnbergi ...
Bővebben
A téli hónapok elképzelhetetlenek főzelékek nélkül, hiszen a segítségükkel a legváltozatosabb ízvilágú, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, melengető egytálételekkel kényeztethetjük magunkat ...
Bővebben
A River Cottage sorozat minden könyvét nagyon szeretem, de a legújabb kedvencem (szerintem nem meglepő módon :) ) tagadhatatlanul a ...
Bővebben
Igen, ismét egy leves, hiszen nálunk nincsen ebéd leves nélkül, de néha még vacsorára is szívesen fogyasztunk csak egy - ...
Bővebben
Anyóspajtás kedveskedett nekem vegán töltött káposztával még a karácsonyi időszak alatt, de annyira jól sikerült, hogy ismét elkészült, és nagy ...
Bővebben
Nem vagyok különösebben édesszájú, csak a saját kedvemért ritkán sütök meg egy tepsi süteményt; szívesebben választom a gyümölcsöt, vagy éppen ...
Bővebben
A "Bűvös pizza" receptjénél találjátok meg a hozzávalókat és az instrukciókat ehhez a végtelenül egyszerű, alig-kell-hozzá-valami zsemléhez - ez a ...
Bővebben
Mivel a télre elraktározott 50 kg-nyi házi savanyú káposztának még nem sikerült a végére jutni :), amellett, hogy nyersen is ...
Bővebben
Ennél egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető sütit nem hiszem, hogy ki tudnék találni, csak néhány hozzávaló, 10 perc, és már lehet ...
Bővebben
Az első tofurántotta, méghozzá az aszalt paradicsomos verzió karácsonykor került az asztalunkra, de a koncepció ismétlésért kiáltott, íme, veletek is ...
Bővebben
Ahogy már a csicseriborsó - bab curry esetében is elárultam, tartok itthon néhány konzervet arra az esetre, ha gyorsan szeretnék ...
Bővebben
A karácsonyra kapott Vegán szakácskönyvet lapozgatva akadt meg a szemem egy sütés nélkül készülő, gyorsan összeállítható édességen. A recept alapötletét megtartva ...
Bővebben
Alig akartam hinni a szememnek, amikor elolvastam a Zöldséget minden napra c. szakácskönyvben a "Bűvös kenyértészta" receptet. Hogy ennyi hozzávalóból, én, kenyeret ...
Bővebben
Nagy kedvencem a sárgarépás vörös lencse főzelék, amit kedves kolléganőmtől, Aliztól tanultam. Ezt a kiváló receptet tettem most még izgalmasabbá néhány ...
Bővebben
Egy klasszikus(abb) hummusz receptet már olvashattatok nálam itt, ez a verzió azonban a karácsonyra kapott és azóta szinte minden nap ...
Bővebben
Nagyon szeretem a krémleveseket, mert a hozzávalók halmaza egy valóban kellemes, egyedi ízvilágú, puha és krémes elegyet alkot. Legutóbb gombával ...
Bővebben
Azt gondolhatnánk, hogy mindenmentes verzióban nem lehet igazán gazdag ízű csokis brownie-t alkotni, de valójában igen!!!!!!!!!! :) Mennyei, kívül ropogós, ...
Bővebben
A tésztaételek mindig kihúznak a bajból, ha gyorsan kell vacsorát vagy másnapra ebédet főznöm, hiszen mire a tészta megfő, hipp- ...
Bővebben
Ahogyan az már feltűnhetett rendszeres olvasóimnak, a cékla, mint egyik kedvenc alapanyagom, gyakran szerepel a blogon. Készült már belőle joghurtos ...
Bővebben
Túlzás lenne tavaszi tekercs névvel illetni ezt az ételt, habár alapötletként a finom roppanós tavaszi tekercsek jártak az eszemben. Azonban ...
Bővebben
Magyarországon sok család csak karácsonykor fogyaszt halat, holott nagyon egészséges és finom ételek készülhetnek belőle. A grillezett lazaccal már találkozhattatok ...
Bővebben
A Nők Lapja ez évi utolsó számát lapozgatva akadt meg a szemem Vrábel Krisztina receptjén, ami számunkra a Szenteste vacsorájának ...
Bővebben
A szilveszteri asztal nélkülözhetetlen része a sör- és borkorcsolyák, egyéb nasik tömkelege. Én próbáltam ezeket a nassolnivalókat is egészséges formába ...
Bővebben
Szilveszterkor mi más is főhetne a konyhákban, mint lencse lencsével? Nekem nagy kedvencem ez a kiváló alapanyag, láthattátok, hogy a ...
Bővebben
Miután a család túllendült azon a ponton, hogy bizonyos dolgok fogyasztása (hús, tej, tojás) nélkül én bizony éhen fogok halni, ...
Bővebben
Őszintén bevallom, első húsmentes karácsonyomon a méltóképpen elegáns és ízletes főétel okozta az egyik legnagyobb fejtörést, így az interneten kezdtem ...
Bővebben
Szemfüles olvasóim már találkozhattak egy hasonló céklalevessel a blogon, ennek a receptjét itt találjátok. Most azonban a karácsonyi menü részeként ...
Bővebben
A karácsonyi sorozat folytatása következik, mégpedig a karácsonyi ebédünk előételével - mert számomra egy könnyű, néhány falatnyi étvágygerjesztő előétel méltó ...
Bővebben
Kedves olvasók, a következő napok a blogon még karácsonyi hangulatban fognak telni, hiszen szeretném megmutatni nektek azt, nálunk mely fogások ...
Bővebben
Angliában élve nem csak a Pásztorpite vált nagy kedvencemmé, aminek a vegán verzióját már olvashattátok is a blogon, hanem a ...
Bővebben
A család nagy zabpelyhes cookie kedvelő, és erről a Limaránál talált verzióról mindenki csak áradozni tudott, jöjjön hát a recept, ...
Bővebben
Főleg amikor hűvösebb az idő, szívesen sütök házi kenyeret: szerepelt már a blogon a klasszikus szódás, a magvas és a ...
Bővebben
Mivel nem eszünk felvágottakat és vajat / margarint sem, a reggelit és a vacsorát igyekszem minél kreatívabban megoldani, különféle feltétekkel ...
Bővebben
Szívesen fogyasztunk lazacot, mert gazdag ízű és textúrájú hal, nem mellesleg pedig nagyon egészséges is. Érdemes körülnézni az üzletek polcain, ...
Bővebben
A szaloncukor természetesen még a karácsonyfára készült, de egyéb alkalomra is elkészíthető, nagyon finom és egészséges mind a kettő. Az ...
Bővebben