recept

Gesztenyekrémleves

A Konyhabirodalom blogon találtam egy Gesztenyekrémlevest, amit gyorsan ki is próbáltam, hogy “leteszteljük” karácsony előtt. Nagyon finomnak találtuk, lehet, hogy még az ünnepi asztalnak része lesz. Kevesebb tejjel öntetként / édességként is megállja a helyét.

  • kisebb maréknyi mazsola
  • 1 ek. rumaroma
  • 8-10 dl zsírszegény tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. finomítatlan nádcukor (vagy ízlés szerint egyéb édesítőszer)
  • 200 g gesztenyepüré (cukormentes)
  • 1 cs. Bourbon vaníliás cukor

A mazsolát beáztattam a rumaromába. Kevés tejjel elkevertem a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraltam és hozzáadtam a vaníliás keveréket, valamint a villával összetört gesztenyepürét. Néhány percig főztem, majd vaníliás cukorral ízesítettem, végül turmixoltam. Tálalás előtt kevertem bele a mazsolát.

(Ha nagyon besűrűsödne később, tejjel lehet még lazítani.)

4 adag lesz belőle