Egyszerű, könnyen elkészíthető ebéd, egy klasszikus vasárnapi étel újragondolása.
- 1 nagyobb csirkemell fele
- só
- teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 tojás + kevés zsírszegény tej
- zsemlemorzsa + kókuszreszelék fele-fele arányban elkeverve
- hidegen sajtolt napraforgóolaj a sütéshez
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 pohár bulgur
- 2 pohár víz
- só
- bio rizs fűszerkeverék
- jégsaláta
- extra szűz olívaolaj
A csirkemellet alaposan megmostam, majd vékony szeletekre vágtam és sóztam. Lisztbe, tojás + tej, majd zsemlemorzsa + kókuszreszelék keverékbe paníroztam, olajban ropogós pirosra sütöttem. A felesleges zsiradékot alaposan leitattam róla.
Az olívaolajon kissé megpirítottam a bulgurt. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, sóztam, fűszereztem és roppanós puhára pároltam. A tűzről levéve alufóliával beborítottam és állni hagytam, hogy kissé tovább puhuljon.
A csirkemell és a rizs mellé olívaolajjal meglocsolt jégsalátát ettünk.
2-3 adag lesz belőle