recept

Kókuszos rántott csirkemell bulgurral

Egyszerű, könnyen elkészíthető ebéd, egy klasszikus vasárnapi étel újragondolása.

  • 1 nagyobb csirkemell fele
  • teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tojás + kevés zsírszegény tej
  • zsemlemorzsa + kókuszreszelék fele-fele arányban elkeverve
  • hidegen sajtolt napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 pohár bulgur
  • 2 pohár víz
  • bio rizs fűszerkeverék
  • jégsaláta
  • extra szűz olívaolaj

A csirkemellet alaposan megmostam, majd vékony szeletekre vágtam és sóztam. Lisztbe, tojás + tej, majd zsemlemorzsa + kókuszreszelék keverékbe paníroztam, olajban ropogós pirosra sütöttem. A felesleges zsiradékot alaposan leitattam róla.

Az olívaolajon kissé megpirítottam a bulgurt. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, sóztam, fűszereztem és roppanós puhára pároltam. A tűzről levéve alufóliával beborítottam és állni hagytam, hogy kissé tovább puhuljon.

A csirkemell és a rizs mellé olívaolajjal meglocsolt jégsalátát ettünk.

2-3 adag lesz belőle