recept

Rakott brokkoli

Egyik kedvenc zöldségfélém a brokkoli, ebből készült ez az egyszerű étel is, amely vacsorára is bátran fogyasztható (ebédre válasszunk mellé egy teljes kiőrlésű zsemlét vagy Kornspitzet, hogy jó ch-hoz jusson a szervezetünk). Egyetlen fontos dologra kell odafigyelni, hogy a virsli minősége megfelelő legyen. Ennek hiányában csirkemellel is készíthető, úgy is nagyon ízletes.

  • 500 g brokkoli
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 db jó minőségű, magas hústartalmú virsli
  • kevés kókuszzsír
  • 8 ek. 0,1 % zsírtartalmú natúr joghurt
  • 100 g natúr, kézműves kecskesajt

A brokkolit rózsáira szedtem, sóval és borssal ízesített vízben puhára főztem. A virslit is megfőztem, felkarikáztam. Egy tűzálló üvegtálat kókuszzsírral kikentem, az aljára került a brokkoli fele, majd a virsli fele, erre pedig 4 ek. joghurt. A következő réteg ismét virsli, majd brokkoli volt, végül a tetejére a maradék 4 ek. joghurt került. A kecskesajtot a tetejére morzsoltam, majd közepesen meleg sütőben kb. 20 perc alatt összesütöttem.

4 adag lett belőle