Rakott zöldbab

Elkezdődött a nagy “ürítsük ki a hűtőszekrényt karácsony előtt” projekt, így az ott meglelt alapanyagokból most finom ebéd készült.

  • 650 g zöldbab (fagyasztott)
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 közepes méretű lilahagyma
  • 500 g darált pulykahús
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 kk. majoránna
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 100 g kecskesajt

A zöldbabot sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főztem, majd leszűrtem.

A kókuszzsíron megpároltam az apró kockákra vágott lilahagymát, majd a pulykahúst. Sóztam, borsoztam, zöldfűszerekkel fűszereztem, végül fedő alatt puhára pároltam.

Egy tűzálló üvegtálat kókuszzsírral kikentem, az első réteg a zöldbab fele volt, majd ezt követte a hús fele, illetve a natúr joghurt fele. A következő réteg ismét hús, majd zöldbab volt, végül a joghurt másik felével borítottam be. A kecskesajtot a tetejére morzsoltam, majd közepesen meleg sütőben sütöttem készre.

4 – 6 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár