Régóta dédelgettem azt a tervet, hogy a téli gyökérzöldségeket rehabilitálom, mert a húslevesben főtt fehérrépához és zellerhez, bevallom, nem sok vonzalmam van. Emiatt született ez a recept, és nem kellett csalódnom benne, bekerült a repertoárba.
- 1 konyhakész csirke
- só
- kakukkfű
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 nagyobb sárgarépa (kb. 350 g)
- 2 nagyobb fehérrépa (kb. 180 g)
- 1 kisebb zeller (kb. 90 g)
- 1 tk. borókabogyó
- 1 tk. egész bors
- 3 babérlevél
- 2 ek. mustár
- 1 ek. light krémsajt
- 3-4 ek. natúr joghurt
- 240 g durum penne
- olívaolaj
- só
A csirkét megsóztam, kakukkfűvel fűszereztem, és egy sütőzacskó aljára helyeztem. Mellé tettem a 4 darabba vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket. A hús tetejére sorakoztattam a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát és a negyedekre vágott zellert. 1 tk. borókabogyó, 1 tk. egész bors, valamint néhány babérlevél került még a zacskóba, mielőtt lezártam. Alacsony hőfokon kb. 1,5 órán át pároltam, majd a zöldségeket keverőtálba tettem, a húst pedig a zacskó kinyitása után megpirítottam. A zöldségeket elkevertem a mustárral, a krémsajttal és a joghurttal, majd botmixerrel turmixoltam.
Időhiány miatt olívaolajos, sós vízben megfőzött durum penne tésztával tálaltam.
4 adag lesz belőle