recept

Zeller tócsni

Tovább folytatódik a téli gyökérzöldségekkel való barátkozás, mint ahogyan azt már itt és itt is kifejtettem :) . Ezúttal egy finom, fűszeres tócsni (avagy lepcsánka, ahogy tetszik :) ) készült belőle.

  • 150 g zeller (ez a hámozás utáni mennyiség)
  • 2 tojás, felverve
  • 2 ek. csicseriborsóliszt
  • 1 ek. lenmagliszt
  • 1 cspott tk. magyaros fűszerkeverék (só, vöröshagyma, paprika, fokhagyma, fehérbors, kömény, paradicsom, bazsalikom, tárkony)
  • 1 csapott tk. hétfűszer keverék (só, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregano, majoranna, babérlevél)
  • kókuszzsír a sütéshez

A zellert (kis lyukú reszelőn) lereszeltem, elkevertem a tojással, majd hozzáadtam a liszteket. Kétféle (ízfokozó- és adalékanyagmentes) fűszerkeverékkel fűszereztem, rövid ideig állni hagytam, majd kókuszzsírban sütöttem pirosra.

A képen főtt csirkemell társaságában tálaltam, de fokhagymás joghurttal is nagyon finom :) .

Kb. 3 adag lesz belőle