Szójaszószos-szilvás sült csirke

Fantasztikus találkozása ez az étel a három fő alapanyag, a szójaszósz, a szilva és a csirkehús találkozásának. Az ötlet az általam mostanában gyakran forgatott Három jó dolog a tányéron című szakácskönyvből van, de ismét a saját konyhámra szabva. Hugh receptjeivel nem lehet hibázni… Fantasztikusan finom lett!

  • 1 konyhakész csirke
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek. hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj
  • 3 ek. jó minőségű szójaszósz
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • fagyasztott szilva (kiolvasztva)

A húst alaposan megmostam. Sóztam, borsoztam, olajban megforgattam, majd kevés vizet aláöntve közepesen meleg sütőben, alufóliával lefedve kb. 60 percig sütöttem. Eközben elkészítettem a pácot: a szójaszószt elkevertem a gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. Amikor az alufóliát levettem, a szósszal nyakon öntöttem a húst, majd köré dobáltam a szilvákat. Innen folyamatosan locsolgattam a húst a szójás-szilvás folyadékkal, és pirosra sütöttem a húst.

Bulgurt készítettem hozzá, de párolt rizzsel is fogyasztható.

4-5 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár