A Good Food magazin 2012. decemberi számában láttam meg az “Amerikai palacsinta” receptet, amit átalakítottam, és serpenyő helyett gofrisütőben sütöttem, így sokkal kevesebb zsiradékot vett fel. Nagyon könnyű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom. :)

  • 2 tojás
  • 250 ml zsírszegény tej
  • 4 ek. bio kukoricacsíra olaj (hidegen sajtolt)
  • 1 ek. DW folyékony édesítőszer
  • 180 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • kevés bio kukoricacsíra olaj a sütő megkenéséhez (vagy a sütéshez)

A tojást felvertem és egy habverő segítségével elkevertem a tejjel az olajjal és a folyékony édesítőszerrel. Egy másik tálban elkevertem  a lisztet és a sütőport. Lassan hozzáöntöttem a lisztes keverékhez a folyékony hozzávalókat és a habverő segítségével csomómentesre kevertem, majd fél órára állni hagytam a masszát.

A gofrisütőt felmelegítettem és egy szilikon ecset segítségével olajjal nagyon vékonyan megkentem (majd minden tésztaadag után újrakentem). Merőkanál segítségével adagoltam a sütőbe a masszát, és készre sütöttem a gofrikat.

Serpenyőben is süthető, ilyenkor kb. 1 ek. olajat forrósítsunk fel, és kanál segítségével adagoljuk a masszát.

10 gofri lesz belőle